Ryanair-baas Micheal O'Leary beloofde gratis blowjobs tijdens vlucht

Geldhelden – Leren van de superrijken: hij is de clown en de bad boy van de luchtvaartindustrie. Micheal O'Leary maakte...

Geldhelden – Leren van de superrijken: hij is de clown en de bad boy van de luchtvaartindustrie. Micheal O'Leary maakte van Ryanair de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. De aandeelhouders vliegen mee.

De manO’Leary wordt weleens als arrogant beschouwd, maar hij heeft een zekere entertainende waarde. De 54-jarige baas provoceert graag, ook omwille van de marketing. Zo dacht hij hardop over staanplaatsen in het vliegtuig en het vragen van een vergoeding voor toiletgebruik tijdens de vlucht. Hij reed ooit met een tank richting de concurrent om het volk, symbolisch, te bevrijden van de hoge prijzen. Voor de lange vluchten beloofde hij de reizigers ‘bed and blowjobs’. Helaas komt hij niet al zijn beloftes na.

Lees ook: Dikke knaken verdienen met John C. Bogle

Zijn wegDe boerenzoon die opgeleid werd tot accountant stapte in 1993 in de cockpit van de noodlijdende vliegmaatschappij. Hij voerde agressieve prijzenpolitiek en bracht Ryanair tot nieuwe hoogtes. Inmiddels is de maatschappij zo rijk dat die in plaats van goedkoop en smerig nu goedkoop en beminnelijk geworden is. O’Leary’s vermogen wordt geschat op 750 miljoen euro.

Wat we ervan kunnen lerenJe moet niet altijd netjes een stropdas dragen en je netjes aan de regels houden. Je kunt soms beter onconventioneel zijn om in het bedrijfsleven te slagen. Een beetje gekkigheid en luchtig te werk gaan kan prima werken tegenwoordig, demonstreert O’Leary. Aan de aandelen is te zien dat het goed gaat. Binnen een jaar gingen die van negen euro per stuk naar vijftien euro. Op airlinetest.com wordt Ryanair nog wel als miserabel gezien door de consument, maar vertel dat maar eens tegen de aandeelhouder.

Dit artikel komt uit de stijlgids van de Playboy die nu in de winkels ligt en hier te verkrijgen is. Lees ook de hele stijlgids hier op Blendle!