Tijdens de feestdagen drink je de Tom & Jerry cocktail!

Vrijdagmiddag, borreltijd. De eerste kerstliederen zijn de revue gepasseerd en dat bracht ons in de feestelijke stemming...

Vrijdagmiddag, borreltijd. De eerste kerstliederen zijn de revue gepasseerd en dat bracht ons in de feestelijke stemming die we met alle liefde compleet maken met de Tom & Jerry. Gezellig. Deze cocktail is voor de gevorderde cocktailliefhebber die het niet erg vindt om eerst beslag te maken voor een drankje. Geloof ons, het is de moeite waard, en je hebt er direct een stuk of 10. Onderaan vind je nog een video die het een en ander verduidelijkt.

Lees ook: VrijMiBo-cocktail: de Vesper Martini van James Bond

Het verhaal

De Tom & Jerry heeft, zoals je misschien wel denkt, niets te maken met de tekenfilm. Het originele recept stamt al uit de 19e eeuw en komt tegenwoordig weer een beetje terug. Traditioneel gezien luidt deze cocktail het ''holiday-season'' in, zoals ze dat in het Engels zeggen. Het startschot voor de feestdagen dus.

Het recept

- kokend water

- Tom & Jerry beslag

- 30 ml cognac

- 30 ml donkere rum

- hete volle melk 

- nootmuskaat

Voor de cocktail gemaakt kan worden is het belangrijk om eerst beslag te maken. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe dat precies moet. Zodra je het beslag hebt verwarm je een mok met kokend water. Gooi het water vervolgens weg en voeg een eetlepel Tom & Jerry beslag toe, daarbovenop giet je de maatjes cognac en rum. Top het geheel af met warme melk en wat schuim. Gebruik nootmuskaat als garnering.

Wordt een expert

Deze cocktail maakt je direct een expert, maak je geen zorgen als het beslag eerst niet lukt. Het recept is super Amerikaans. Je koopt Tom & Jerry beslag daar trouwens gewoon in de winkel, hier in Nederland is het amper te vinden. Maak het daarom zelf! Kun je prima mee opscheppen en het hele huis komt in de kerstsfeer. De cocktail blijft heerlijk stevig dankzij de cognac met donkere rum combinatie. Cheers!

In de video wordt overigens ''Cream of Tartar'' genoemd als ingrediënt voor het beslag. In Nederland kennen we dit ingrediënt niet, of amper.  Dit is gewoon wijnsteenpoeder, en dat is eigenlijk gewoon weer bakpoeder (alleen dan volgens vele iets gezonder).

https://www.youtube.com/watch?v=c7a6N9zsRLg