12 redenen waarom daten eigenlijk stom is

Via Tinder, dankzij vrienden, vanuit de kroeg, met een collega of met dat ene meisje waar je al jaren verliefd op bent:...

Via Tinder, dankzij vrienden, vanuit de kroeg, met een collega of met dat ene meisje waar je al jaren verliefd op bent: daten is heerlijk natuurlijk maar dat betekent niet dat er geen nadelen aan verbonden zijn.

Lees ook: Heet, heter heetst: 5 feiten over de sauna

1. Het is duur

Daten is duur. Het gebeurt natuurlijk steeds vaker dat een rekening gedeeld wordt, maar wij kennen genoeg heren die nog regelmatig de hele rekening voor hun rekening nemen. Juist, het moge wat kosten, zelfs als je de schade deelt. Laten we hopen dat degene tegenover je het waard is.

2. Het is net als een vreemd sollicitatiegesprek

Het klinkt nogal onromantisch en je wilt het zo helemaal niet bekijken maar beide partijen onderzoeken tijdens de date of de ander geschikt is. Geschikt voor een tweede date, als partner en tussen de lakens. Je moet even je best doen als je aangenomen wilt worden.

3. Het neemt veel tijd in beslag

Werken, studeren, sociale contacten onderhouden, jouw professioneel netwerk up-to-date krijgen. Meer dan genoeg millennials geven aan nergens tijd voor te hebben. Daten... wie heeft er eigenlijk nog tijd voor? Je kunt gaan swipen op een app natuurlijk. Honderden mensen naar links of rechts swipen, ongemakkelijke gesprekken over koetjes en kalfjes en je dan realiseren dat de ander nog vijftig van dat soort gesprekken heeft. Daarna begint het daten pas. Weer druk dus.

4. Je kunt de plannen niet veranderen zonder alarmbellen af te laten gaan

Als je een date gepland hebt voor donderdagavond en je moet overwerken dan kun je net zo goed zeggen dat je verloofd bent. Zelfs met een goede reden, wanneer je op het laatste moment een date afzegt sta je min 1 achter.

5. Je doet alsof je heel erg bevriend bent

Iemand thuis ophalen, een onzinnig gesprek voeren met diens huisgenoten, we doen ons best. Voor een date doe je normaal de dingen die je alleen voor jouw beste vrienden doet.

6.  Er zijn nogal wat onuitgesproken regels

Je kunt haar de volgende dag een bericht sturen, maar niet te vroeg. Ook niet te laat trouwens. Het moet precies goed getimed zijn maar wanneer dat precies is, is nog nooit vastgesteld.

7. Je doet allebei je best om indruk op elkaar te maken

En dat leidt regelmatig tot opgeblazen gesprekken, mensen die zich mooier voor doen dan dat ze zijn. Wees lekker jezelf anders loop je beide de kans om later voor een teleurstelling te komen staan.

8. Zeiden we al dat het duur was?

Niet? Oké het is duur. Misschien moet je nog een paar studentenleningen nemen om ze te financieren. Kickstarter is ook een optie.

9. Je kunt niet zomaar weglopen als de date slecht gaat

Het ergste is het uitzitten van een date wanneer beide partijen weten dat het niets wordt.  ''Oh dit was zo leuk, dit moeten we echt vaker doen.'' Juist, allebei weten jullie dat het tijd is om naar huis te gaan en te relaxen. Wat een verspilling van de avond.

10. Je kunt niet eten wat je wilt eten

Spareribs! Nee dat wordt zo'n troep. Kippenvleugels! Nee dat is niet charmant weg te krijgen. Je wilt allebei stiekem los gaan op die onbeperkte vrachtlading aan spareribs maar de maatschappij heeft al voor je bepaald dat dit niet hoort op een eerste date. Je denkt dat jij zo'n beest bent maar zodra je een relatie hebt en ze laat spareribs bezorgen dan kom je erachter dat je met een monster op de bank zit.

11.  Zodra je erachter komt dat je gemeenschappelijke vrienden hebt moet je voorzichtig doen

Zodra je nu iets doms zegt of doet dan weet je dat dit rechtstreeks naar de gemeenschappelijke vrienden gaat in de vorm van een sappig verhaal. Dat verhaal zou jou zomaar eens kunnen achtervolgen.

12. Jullie doen allebei alsof

Hoeveel mensen zeggen tijdens een date: ''Wow ik ook, daar ben ik het echt mee eens!'' terwijl ze eigenlijk bedoelen: ''shit we moeten snel wat gemeen hebben anders kan ik beter naar huis.''