Tips om die kleffe nieuwjaarszoenen van collega's te ontwijken

Waar is het feestje? Niet op jouw wangen.

collega's

Het makkelijkste is natuurlijk gewoon je hand uitsteken en duidelijk maken dat er met een ferme nieuwjaarshanddruk helemaal niks mis is. Kusjesdag is een nummer van K3 en niet wat er vandaag gebeurt op kantoor! Mocht het op de makkelijke manier niet lukken, dan hebben we hier nog wat creatievere tips...  

Doe alsof je een koortslip hebt

Ontzettend jammer natuurlijk, maar laat jij nou nét aangezichtsherpes hebben op de dag dat de borrel is gepland. Om je collega's niet te besmetten, kan je ze helaas beter niet kussen. Dit werkt trouwens ook goed met Pfeiffer. 

Werk aan je terugtrekkende beweging

Mocht je onverwacht door Irma de office manager worden benaderd voor een goeie plakzoen, geen paniek! Nog niet alle hoop is verloren. Terwijl je collega naar voren leunt voor een dikke pakkerd, leun jij gewoon casual een stukje naar achteren. Gevaar afgewend.

Eet de avond ervoor heel veel knoflook

Twee broodjes döner, een compleet kuipje tzatziki of paar stokbroodjes kruidenboter. Het maakt niet zoveel uit wat je van te voren eet, als er maar zoveel mogelijk teentjes knoflook in zitten. Aan het begin van de borrel even flink van je af ademen en de kans is groot dat je werkrelaties spontaan hun hand aanbieden.

Bedenk een geschikte choreografie

Non-verbale communicatie is altijd een uitstekende manier om pijnlijke situaties te vermijden. Zet het dus niet op een schreeuwen wanneer je plotseling wordt belaagd door een kusgrage collega, maar duw hem of haar gewoon rustig met je platte hand naar achteren. 

Fingeer een verkoudheid

Je hoest en je proest en je blaast het hele kantoor omver. Daar moet je anderen natuurlijk niet mee aansteken, dus kan jouw gezicht beter uit de buurt van dat van anderen blijven. Dat vind je natuurlijk zelf ook heel jammer, uh-huh. 

Verstop je onder je bureau

Je kan natuurlijk ook de hele borrel op de wc gaan zitten, maar op het tapijt is toch net wat comfortabeler en bovendien ruikt het daar doorgaans minder vies. Zorg wel nog even dat je een fles drank meejat, dat wacht een stuk gezelliger op het einde van de festiviteiten.

Prop non-stop je mond vol

Praten mag natuurlijk niet met je waffel vol bitterbal, maar kussen tijdens het eten is ook nogal onbeleefd. Zolang jij blijft snaaien, hoef je dus ook niet te zoenen. Bijkomend voordeel: het laatste restje oudejaarsalcohol wordt op deze wijze ook definitief geabsorbeerd.

Humor
  • iStock