Vier eens oud en nieuw in Berlijn! Wij hebben vijf tips voor je

Waarom naar Rio, Sydney of New York gaan met Oudejaarsnacht als je dichter bij huis veel toffere feesten hebt? Denk eens...

Waarom naar Rio, Sydney of New York gaan met Oudejaarsnacht als je dichter bij huis veel toffere feesten hebt? Denk eens aan Berlijn. Kijk, je kan er natuurlijk voor kiezen om een Airbnb’tje te boeken, maar in Berlijn weet je dan nooit in wat voor hok je écht terechtkomt. Wat heb je aan uitzicht op een spouwmuur als er buiten vuurwerk afgestoken wordt? Precies, beter boek je een kamer in het 25hours Bikini Berlin-hotel . Dat is een megahippe bedoening met in elke ruimte wel iets wat Instagramwaardig is. Heeft zij ook wat te doen als je nog een Weizen bestelt in de Monkey Bar.

Lees ook: Deze champagnes zijn perfect voor oud en nieuw

Maar waarom zou je op Oudejaarsnacht in een hotel gaan zitten? Goeie vraag. Wel, vanaf het dakterras heb je op veilige afstand een panorama-uitzicht (360 graden!) op het sierlijkste vuurwerk dat je in jaren hebt gezien.

1. Brandenburger Tor

Je kan het vuurwerk vanaf het dakterras bekijken, maar je kan ook met een paar miljoen man rond de Brandenburger Tor  gaan staan om samen af te tellen tot middernacht. Dikke aanrader hoor. Drei, zwei, eins. Hurra!

2. Silvester Ticket

Als het je eerste keer Berlijn is dan is het al een dikke aanrader om een Silvester Ticket Berlin aan te schaffen voor zo’n honderd euro per persoon. Soviel? ’t Is inderdaad wat aan de prijs, máár dan heb je wel toegang tot negen clubs met in totaal 26 verdiepingen om uit te kiezen. Je kan ook de hele nacht ‘gratis’ met een shuttlebus clubhoppen.

3. Watergate

Je kan dapper aansluiten in de rij voor de Berghain (‘de beste club van Europa’), maar de kans is groot dat je om een luizige reden weggestuurd wordt door de portier. Beter probeer je het bij de Watergate  . Daar is het deurbeleid minder willekeurig én loop je niet de kans om per ongeluk binnen te lopen bij een gangbang. Oh ja, maak geen foto’s binnen, want dan kun je alsnog op zoek naar een andere tent.

4. Silvester an der Spree

Toch een foto gemaakt? Of wil je gewoon vooraf weten waar je aan toe bent? Dan kun je voor 60 euro een Silvester an der Spree-ticket. kopen. De Spree is de rivier die dwars door Berlijn meandert. Da’s geen geld als je bedenkt dat alle drankjes inclusief zijn.

5. Bijkomen in de spa

Na al dat Silvestergeweld ontspan je ‘thuis’ in de spa van het Bikini-hotel . Turend over de Zoo, peinzend over het leven en wat 2017 je zal brengen. Hier ontstaan de mooie ideeën.