Thijs Römer: 'XTC en MDMA, ik kan het van harte aanbevelen'

In het zesde seizoen van Moordvrouw stort Thijs Römer (38) zich weer vol overgave op het vangen van boeven. Tussen de be...

In het zesde seizoen van Moordvrouw stort Thijs Römer (38) zich weer vol overgave op het vangen van boeven. Tussen de bedrijven door horen wij hem uit over gênante rollen, sex op de set en vernietigende recensies.

Lees ook: De smaak van Jort Kelder “Er ligt momenteel geen verkering maar wel een teddybeer in mijn bed”

1. Schaar jij jezelf onder de tien beste acteurs van Nederland?

Ik ben blij dat ik werk in een vakgebied waar het niet om ranglijsten gaat, laat ik dat vooropstellen. Of je iemand een goed acteur vindt of niet is natuurlijk heel subjectief. Ik vind Jacob Derwig bijvoorbeeld heel erg goed. Maar dat is natuurlijk geen antwoord op je vraag. [Na enige twijfel] Ja. Ik schaar mezelf wel onder de tien beste acteurs van Nederland.

2. Op welke rol ben je het meest trots? En op welke het minst?

Ik ben het meest trots op de rol van Job Weemoedt in de serie Weemoedt, omdat ik dat helemaal van de grond af aan heb ontwikkeld en het beter is geworden dan ik ooit had kunnen bedenken. En het minst trots ben ik op de film Ja, ik wil. De uitgangspunten waren heel goed – er zaten goede acteurs in – maar het is gewoon niet gelukt. Soms zijn de ingrediënten goed, en dan ga je de soep maken, en dan is het gewoon een vieze soep. Ik vind het zo’n lelijke film geworden… Ik geneer me er echt een beetje voor.

3. Wat is de hardnekkigste roddel die er over jou bestaat?

Een hardnekkige roddel is dat Wendy (van Dijk, red.) en ik ooit iets hebben gehad. En dat is absoluut niet waar. Het is ook zo kinderachtig. Als je als man en vrouw heel vanzelfsprekend met elkaar omgaat en heel veel liefde voor elkaar voelt, dan ben je in de ogen van sommige mensen meteen verdacht. Terwijl ik met wel meer vrouwen bevriend ben zonder dat er een romantische of seksuele ondertoon is. Ik voel me ook ongemakkelijk bij zo’n bewering.

4. Wanneer heb je voor het laatst drugs gebruikt, en wat?

Afgelopen vrijdag. Op een feestje. XTC en MDMA. Heerlijk. Dat is een fantastische combinatie. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. [Lachend] Iedereen boven de14 jaar.

5. Heb je weleens sex gehad op een filmset?

[Na kort nadenken] Ja. Toen Katja (Schuurman) en ik bij elkaar kwamen, draaiden we de serie Medea van Theo van Gogh. Toen waren we wel een paar keer zoek op de set. Het is toch leuk, even snel in een bezemkast. Daar knapt een mens wel van op.

Lees het hele interview op Blendle en of in de Playboy die nu in de winkel ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=SyyOOI2AS-A

https://www.youtube.com/watch?v=JZHW1OTmRXI