Tim Haars: 'Mooie vrouwen snappen onze humor'

Na New Kids en Bro’s Before Ho’s zien we Tim Haars nu in de titelrol van Ron Goossens, Low-Budget Stuntman. 1. Je ziet...

Na New Kids en Bro’s Before Ho’s zien we Tim Haars nu in de titelrol van Ron Goossens, Low-Budget Stuntman.

1. Je ziet er als Ron Goossens behoorlijk pafferig uit, Tim. Als we dat mogen zeggen.

Klopt. Ik ben speciaal voor deze film 15 kilo aangekomen. Vier maanden lang heb ik echt belachelijk veel gegeten. Noten, vette vis en natuurlijk diverse maaltijden per dag met vooral veel koolhydraten. O ja, ik sloeg ook braaf drie keer per dag van die nutri-drinks van meer dan 300 calorieën elk achterover.

Lees ook: Thijs Römer: ‘XTC en MDMA, ik kan het van harte aanbevelen’

2. Jullie strikken ook steeds fraaie dames voor jullie projecten. Eerst Sylvia Hoeks in Bro’s Before Ho’s en nu de heerlijke actrice Bo Maerten. Zeg op: hoe?

Sylvia Hoeks snápte onze humor gewoon. Ze vond New Kids al heel leuk en ja, het script voor Bro’s Before Ho’s was eigenlijk op haar geschreven. En met die film hebben we laten zien dat wij echte en eigenzinnige filmmakers zijn. Ik denk dat wij in Nederland ons unieke eigen genre hebben gecreëerd. Dat vond Bo waarschijnlijk ook. Blijkbaar snappen mooie vrouwen onze humor.

3. Je bent nu mid-dertig, je filmmaatjes ook. Wordt het niet een keer tijd om een volwassen Tweede Wereldoorlog-drama te maken, in plaats van pubercomedy's?

Haha, wij blijven tieners in een grotemensenlichaam…. Maar toch hebben wij met deze in alle opzichten bijzondere film een grote stap gemaakt. Wij zijn gegroeid en ons publiek is met ons meegegroeid. Niet elke scène hoeft meer kapot met een vette grap. Sterker nog: er zitten serieus beladen en uitgespeelde scènes in deze film, die vanwege hun tragiek weer humor hebben. Het is het verschil tussen grappig doen en grappig zíjn. Dat merk je aan de mensen die er in zitten, zoals Michiel Romeyn als louche manager. Hij zei zelfs nog tegen ons: ‘Dit is het nieuwe Jiskefet’. Da’s toch een mooi compliment.

Lees het hele interview nu ook op Blendle en in de Playboy die hier te verkrijgen is.

https://www.youtube.com/watch?v=qRZ8R9DG0XU