VrijMiBo-cocktail: de Pisco Sour

Ooit wel eens pisco gedronken? Veel mensen kennen de sterke drank waarschijnlijk niet.

Pisco Sour

Ooit wel eens pisco gedronken? Veel mensen kennen de sterke drank waarschijnlijk niet. Het wordt voornamelijk gedronken in Peru en Chili. Beide landen zijn toevallig ook al zo lang iedereen het zich kan herrineren met elkaar in een juridische strijd om de rechten van de naam verbonden.

@backlink(180065)

Dranken zoals tequila, champagne en cognac komen uit bepaalde gebieden en dragen daarom hun namen. Bij pisco is dit niet het geval al willen beide landen dat wel.

Het verhaal

Ook om de cocktail is de strijd tussen de twee landen al lange tijd verhit. Zowel Chili als Peru claimen dat ze deze cocktail verzonnen hebben. Wie het echt was? Geen idee maar dat is ook niet belangrijk. De cocktail is heerlijk en wat ons betreft telt vooral dat gegeven.

Het Recept

- 60 ml Pisco

- 30 ml limoensap 

- 15 ml suikersiroop

- een ei (enkel het eiwit)

- een scheutje Angustora bitters

Giet het geheel, behalve de Angustora bitters, in een shaker met ijs en shake tot de shaker ijskoud is. Schenk de cocktail vervolgens over een strainer in een champagne- of whiskyglas. Garneer met limoen en drie druppels bitters. Met een rietje kun je trouwens de bitters in een leuk patroon tekenen.

Word een expert

Leer alle cocktails van de sour-variant kennen. Zo heb je nog de Whiskey Sour, Amaretto Sour en zelfs een Tequila Sour. Als je dan toch bezig bent, experimenteer gewoon met verschillende dranken en probeer daar een sour-cocktail van te maken. Probeer ook limoen en citroen met elkaar af te wisselen.