Deze zelfbalancerende motor houdt zichzelf staande

Ken jij ook een motorrijder die altijd kneiterhard kan scheuren maar wel ooit eens onderuit gegaan is toen hij stilstond...

Ken jij ook een motorrijder die altijd kneiterhard kan scheuren maar wel ooit eens onderuit gegaan is toen hij stilstond? Wij weten er een paar te noemen, apart ja maar het gebeurt. Er kan natuurlijk in oplossingen gedacht worden en dus komt Honda met een zelfbalancerende motor.

Lees ook: Dit is de allersnelste Bentley ooit

De motor werd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas getoond en is uitgerust met 'riding assist technology' die ervoor zorgt dat het apparaat tijdens het stilstaan rechtop blijft staan, tijdens het rijden heb je namelijk niet heel veel aan de techniek omdat je dan toch echt zelf voor de balans moet zorgen. Geen standaard of zijwieltjes meer benodigd in ieder geval. Vooral in file's en in buurten met veel te veel stoplichten komt de technologie van pas. Je kunt nu gewoon blijven zitten zonder de motor zelf in balans te hoeven houden. Handig. Er is nog geen datum bekend waarop dit stukje techniek voor de consument beschikbaar is. Afijn zie de techniek hieronder in actie.

https://www.youtube.com/watch?v=VH60-R8MOKo