Het iconische Volkswagenbusje krijgt een upgrade

Ze zijn verrassend duur, verrassend zeldzaam en stiekem nog steeds heel erg cool. Het Volkswagenbusje uit de jaren 50, 6...

Ze zijn verrassend duur, verrassend zeldzaam en stiekem nog steeds heel erg cool. Het Volkswagenbusje uit de jaren 50, 60 was hét vervoersmiddel voor hippies, surfers en vrije denkers. Inmiddels is hij voor iedereen leuk en is het nog altijd een geliefde bak. Tijd voor een nieuwe versie moeten ze bij Volkswagen gedacht hebben.

Lees ook: wtf, deze motor is gemaakt van steen

In de nieuwe hippiebus is ruimte voor 8 personen, hij is duurzaam, volledig elektrisch en met een volle accu rij je precies van Los Angeles naar Las Vegas, 430 kilometer dus. Wanneer hij eenmaal leeg is dan laad je hem gewoon binnen een half uur weer op (binnen 30 minuten vult de accu zich tot 80%). Als jij geen zin hebt om te rijden laat je hem gewoon autonoom karren, ja dat betekent dat zonder chauffeur kan rijden. Het design is praktisch hetzelfde al heeft het busje wel een overduidelijke futuristische make-over in ontvangst mogen nemen. Wanneer, of en voor hoeveel het busje uitkomt is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat Volkswagen deze bus opnieuw wilde uitbrengen, dit keer echter hebben we er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Wij vinden het tof en poetsen alvast de surfplank op om die op het dak te binden.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="183781,183779,183777,183775,183773,183771,183769"]