Altijd goed: dit runderribstuk van de barbecue!

Het is een komen en gaan van pop-up-restaurants en andere tijdelijke hotspots in Amsterdam. Tijd voor een overzicht van...

Het is een komen en gaan van pop-up-restaurants en andere tijdelijke hotspots in Amsterdam. Tijd voor een overzicht van restaurants die er echt toe doen – en blijven doen.

Foodjournalisten Famke en Floor van Praag vonden het tijd voor een overzicht van restaurants waar ze al 15 jaar steeds terugkomen. Een soort van Blijvers Bijbel dus. ‘Het zijn restaurants van ambachtelijke vakidioten die constant streven naar perfectie,’ schrijft het duo in de inleiding van Shortlist, waarin vijftien etablissementen zijn opgenomen mét enkele signature gerechten. Playboy licht de mannelijkste er voor je uit: Gebr. Hartering op de Peperstraat 10.

Runderribstuk van de barbecue

• 3 takjes rozemarijn• 3 takjes tijm• 3 tenen gepofte knoflook• 1 citroen, in plakken• 1 runderribstuk (ca. 1,5 kg)• 1 el olijfolie

180°C. Leg de rozemarijn, tijm en knoflooktenen in de braadslede. Leg de citroenschijven erbovenop. Wrijf het ribstuk in met olijfolie, zout en versgemalen peper. Leg het vlees op de barbecue zodra deze goed heetis en laat 2 - 3 minuten roosteren. Draai het vlees om, rooster weer 2 -3 minuten. Laat beide kanten nog een paar minuten roosteren. Haal het  lees pas van de barbecue als het zeer donkerbruin is met zwartgeblakerde randjes. Leg het op de citroen in de braadslede en zet gedurende 10 -15 minuten in de oven. Voor medium- rare moet de dooradering er glazig uitzien. Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Leg de kruiden op een voorverwarmd bord, snijd het vlees in plakken en leg op de kruiden.

Het boek aanschaffen kan HIER. Zie dit stuk en meer ook in de Playboy die nu in de winkel ligt en HIER te verkrijgen is. Je leest alles natuurlijk ook gewoon op BLENDLE.