VrijMiBo cocktail: Spicy Clover Club

Een cocktail met Jägermeister? Dat shot je toch alleen? Ja dat dachten wij eerst ook maar in de nieuwe ‘It’s a matter of...

Een cocktail met Jägermeister? Dat shot je toch alleen? Ja dat dachten wij eerst ook maar in de nieuwe ‘It’s a matter of taste’ campagne van Jägermeister laat het merk zien trots te zijn op de smaak. Hoe unieker, hoe beter. Jägermeister introduceert als onderdeel van deze nieuwe campagne een nieuw fles design en komt met Jägermeister cocktails. Wij waren afgelopen woensdag aanwezig in Club Nyx (Amsterdam) en besloten die cocktails eens te proeven.

Lees ook: VrijMiBo cocktail: Whiskey Smash

Het verhaal

Smaken verschillen, sommige hebben helemaal niets met het drankje van Duitse bodem en anderen kunnen geen avond losgaan zonder een shot Jäger. De campagne 'alleen als hij ijs en ijs koud is' behoort tot het verleden, de focus ligt nu bij smaak. Het merk put inspiratie uit de Berlijnse underground scene waar ook wij fan van zijn (eerder gaven we deze tips voor een onvergetelijke avond in Berlijn). Is het dan ook wat? Wij vonden deze cocktail alleraardigst:

Het recept

- 40ml Jägermeister- 25ml frambozensiroop- 20ml citroensap- 2 scheutjes old fashioned bitters- 1 Ei

Giet alle recepten in een shaker en gebruik alleen het eiwit (het eigeel gooi je weg, scheid de twee van elkaar door het ei tussen de schalen heen en weer te wiegen na het breken) shake tot het geheel ijskoud is en giet door een zeef (strainer) in een coupeglas.

Word een expert

Cocktails met Jägermeister staan nog lang niet overal op de kaart dus je bent in ieder geval erg origineel. Deze cocktails doen het aardig in de underground scene maar tegen alle verwachtingen in zou dit drankje ook niet misstaan in een premium tent. Je kunt altijd experimenteren en de frambozensiroop vervangen door andere siropen. Deze cocktail is verzonnen Erikson Almeida van cocktailbar NOAH (Rotterdam).