Sex tijdens de eerste date? Nee, tegenwoordig hebben we sex vóór de eerste date

Het was te verwachten, met Valentijnsdag voor de deur zijn er weer verschillende onderzoeken gehouden over liefde en dat...

Het was te verwachten, met Valentijnsdag voor de deur zijn er weer verschillende onderzoeken gehouden over liefde en daten. Onder andere van datingsites Parship en het jaarlijkse onderzoek Singles in America. Hier zetten we de leukste en handigste feiten op een rijtje, zodat jij als echte Romeo bij je date aankomt. Dacht je bijvoorbeeld dat sex later komt dan daten en dat het prima is om even een berichtje te checken als je met haar bent? Dan zouden de uitkomsten van deze onderzoeken nog wel eens verrassend kunnen zijn.

Lees ook: Vrouwen willen meer initiatief nemen tijdens flirten 

1. De ideale dag om op een date te gaan is zaterdag

En de helft van ons date het liefst 's avonds. Heb je mooi nog een excuus om de Valentijnsdate uit te stellen naar het weekend, mocht je nog niets geregeld hebben.

2. Een date hoeft niet te lang of duur te zijn

We drinken bijvoorbeeld graag koffie of gaan naar de bios, trekken zo'n anderhalf uur voor elkaar uit en rekenen op 20 tot 40 euro aan kosten.

3. Dames willen het liefst geen sex op de eerste date

Zelfs een goede tongzoen staat niet bovenaan het lijstje. Vrouwen sluiten een date het liefst af met een kus op de wang.

4. Maar... sex vóór de eerste date kan wel

Hoewel de standaard 'regel' is om pas sex te hebben na de derde date, heeft 34% van de singles al het bed met elkaar gedeeld voor de eerste date. Bij Millennials is dat percentage nog hoger, die willen graag zien wat voor vlees (letterlijk) ze in de kuip hebben. Sex op de eerste date willen ze dus niet, begin er gewoon lekker mee! Goed nieuws toch?

5. Veel mannen vinden het aantrekkelijk wanneer een vrouw aanbiedt de rekening te delen

Meer dan driekwart van de vrouwen geeft aan dat ze alleen aanbieden mee te betalen wanneer wanneer ze niet zo'n zin hebben in een vervolgdate. Ja die zag je vast niet aankomen. Dus trekt ze de portomonnee: slecht nieuws. Jammer want we vinden dit wel aantrekkelijk.

6. We hebben een moeilijke relatie met onze smartphones

Het wordt niet gewaardeerd wanneer de ander regelmatig met een smartphone bezig is tijdens de date. Tegelijkertijd baseren we ons oordeel vooraf wel op de sociale media profielen van de ander. Oh, en een telefoon die er shabby uitziet, doet het ook niet zo goed.

7.  Hoe dates nog meer de mist in gaan

Opschepperige verhalen, geen aandacht voor de ander, te veel hints naar sex, een wanhopige uitstraling, slechte tafelmanieren, een moeizaam gesprek, en verhalen over de ex doen het niet goed.

8.Mannen vinden het best sexy als vrouwen de eerste stap zetten

Maar dames willen graag de man moeite zien doen. Wij lazen al dat vrouwen tijdens het flirten wel graag meer initiatief willen nemen.

9. Stuur geen dick pics!

Eenderde van de single mannen geeft toe wel eens een foto van hun piemel gestuurd te hebben, maar 90% van de vrouwen zegt daar niet warm van te worden. Zijn we nou nog niet duidelijk genoeg geweest? Kappen hiermee heren, deze Playmate zette een dick pic verzender al op zijn plek.

10. Wees lekker avontuurlijk in de slaapkamer

Driekwart van de mannen en bijna 65% van de vrouwen zoekt avontuur in bed, dus ga lekker je gang samen. Wij vonden al vier verklaringen waarom BDSM populair is, en dat dames best open staan voor trio's!