Volgende week is het International Sherry Week, wij beginnen alvast met deze cocktail

Topbartenders en restaurateurs voorspellen een heropleving van de Spaanse wijn en daar zijn wij het roerend mee eens. Komende week is het trouwens international Sherry Week dus we beginnen alvast.

sherry

Sherry heeft nogal een stoffig imago. Dikke kans dat de versterkte wijn uit de Jerez-regio in het Zuiden van Spanje bij je oma in de kast staat, tussen de advocaat en de jongeJenever. Overigens is Jenever ook gewoon weer lekker in opkomst

@backlink(208209)

Bejaarden hadden tot nu toe het monopolie op sherry, want niemand van onder de zestig wilde ermee geassocieerd worden. Maar dat is aan het veranderen, verzekeren bartenders en restaurateurs ons. Het drankje komt in rap tempo de bejaardentehuizen uit en vliegt regelrecht de hippe bars in. Daarnaast is het de komende week International Sherry Week, zeven dagen lang wordt er in 24 landen stevig geborreld. In totaal worden er zeker 1600 evenementen georganiseerd die met Sherry te maken hebben. Daar kun je niet tegenopdrinken dus we beginnen gewoon alvast enkele dagen eerder. Laten we eens kijken naar een sherry cocktail:

De Sherry Cobbler

- 75 ml Oloroso sherry

- 15 ml Ierse Whiskey

- 15 ml Amaro Montenegro

- 15 ml Combler Creme

- 1 aardbei

- 1 schijfje grapefruit

- 1 tl siroop

- suiker

Giet alles bij elkaar in een shaker met ijs, shaken maar, en uitschenken. Cheers met je Cobbler.