Marieke Elsinga, de First Lady van Nederland

Nou, nou, hij is lekker bezig, die (nu nog) Minister President van ons. Marieke Elsings interviewde hem voor het blad LI...

Nou, nou, hij is lekker bezig, die (nu nog) Minister President van ons. Marieke Elsings interviewde hem voor het blad LINDA. en geen enkel onderwerp werd achterwege gelaten. Rutte is jarig op Valentijnsdag en werd dit jaar 50, maar misschien had hij het leukste cadeautje al een paar dagen eerder gehad. De fotoshoot van hem en Elsinga zag er in ieder geval heel gezellig uit.

Lees ook: Sexy nerd Pip Pellens gaat niet aan de drugs  

Marieke Elsinga is co-host van RTL Late Night en was vroeger onder andere te horen bij Q-music. Rutte en zij zijn allebei single, in het interview bespreken ze hoe het zou zijn wanneer ze een relatie en kinderen zouden hebben. 'Het wordt wel aanpoten met die kleine Mark van ons en die drukke banen, maar: dat regelen we,' zegt Rutte. Kunnen we trouwens ook op Elsinga stemmen?

[embed]https://twitter.com/MariekeElsinga/status/836600182762520577[/embed]

Is het een verkiezingsstunt? Een hele creatieve aankondiging voor een nieuw programma? Toch ontluikende liefde tussen de twee? We hebben geen idee. Feit blijft dat Rutte behoorlijk weg schijnt te zijn van de 19 jaar jongere Elsinga. Hij noemt haar bijvoorbeeld een enorm goede interviewster, iemand die weet wat ze wil en die “stevig in het leven staat”. 'Dus ja, een geweldige vrouw.' Ach so.

Elsinga heeft gezegd dat ze Rutte eerst beter wil leren kennen. Ondertussen zijn ze daar aan bezig, zo namen ze samen een korte video en een podcast op. Daarnaast vertelde ze dat ze het wel ziet zitten om de polder-First Lady te worden. In dat geval kan ze beter nog twee weken geduld hebben, en de winnaar van de verkiezingen daten.

Maar vooruit, misschien zijn we gewoon een beetje jaloers.

Foto: @williamrutten

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Mocht 'Markrieke' niks worden, dan is Jan Smit misschien nog een gegadigde, hier samen in de videoclip van Jan.

 

Toen minister Dijsselbloem zei dat hij mijn jurk mooi vond. #tbt #throwback #prinsjesdag

 

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Maar kijk, Elsinga is er klaar voor.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=j0qEMCmWErc[/embed]

En Rutte vindt het ook helemaal leuk.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=p1m-b50p1Cs[/embed]