Hugh Jackman speelt Enzo Ferrari in een autobiografische film van Micheal Mann

Hugh Jackman is amper klaar met Logan maar richt zijn pijlen alweer op het volgende project. Zijn Wolverine-karakter wor...

Hugh Jackman is amper klaar met Logan maar richt zijn pijlen alweer op het volgende project. Zijn Wolverine-karakter wordt definitief aan de wilgen gehangen, de acteur kruipt binnenkort in de huid van niemand minder dan Enzo Ferrari! Jackman, Mann en mogelijk de Zweedse actrice Noomi Rapace hebben de handen ineengeslagen en werken naar verluidt aan een filmbiografie over de Italiaanse autobouwer. Rapace neemt mogelijk de rol van de vrouw van Enzo Ferrari op zich. Ferrari en zijn vrouw hadden geen makkelijke relatie dus dat belooft een dramatisch element binnen de film.

Lees ook: Lamborghini toont de Huracán Performante met 640 pk

De biografische film schijnt al 17 jaar in ontwikkeling te zijn. Oorspronkelijk zou Mann de film samen met Sydney Pollack maken maar die overleed in 2008. Christian Bale zou eerst de rol van Ferrari op zich nemen maar die is inmiddels weer van het project afgestapt omdat hij dikker zou moeten worden om op Ferrari te lijken.

De film zou zich moeten afspelen rond 1957 toen Ferrari het aan de stok met Maserati had.

Enzo Anselmo Ferrari is op 18 februari 1898 geboren in Italië. In 1923 trouwde hij met Laura Domenica Garello waarmee hij een kind krijgt die later overleed aan de spierziekte Duchenne. De huidige vicepresident van Ferrari is zijn tweede zoon Piero Ferrari. Piero is geboren op 22 mei 1945 en is het gevolg van enkele buitenechtelijke avondturen. Tijdens zijn huwelijk met Garello had Enzo namelijk een tijdje een affaire met Lina Lardi. Voldoende drama  voor een film zou je zeggen. Verder richt de film zich mogelijk op zijn racecarrière bij Alfa Romeo, het opzetten van Ferrari en zijn vriendschap met Prins Bernhard en Scuderia Ferrari maar dat is nog niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat er genoeg over Enzo te vertellen valt. Wij zijn benieuwd.

https://www.youtube.com/watch?v=Div0iP65aZo