Deze verzameling met de zeldzaamste whisky's wordt binnenkort geveild

Ooit gehoord van Karuizawa? Er zijn verzamelaars die hun ziel zouden verkopen voor één fles van deze whisky. Schotse whi...

Ooit gehoord van Karuizawa? Er zijn verzamelaars die hun ziel zouden verkopen voor één fles van deze whisky. Schotse whisky staat namelijk niet langer eenzaam aan de top, vanuit Japan komen steeds meer premium whisky's de op de markt. Een van de meest waardevolle flessen whisky (128.000 dollar) is van dit merk. Daar zit natuurlijk een verhaal achter. In 1955 opende Kuraizawa zijn distilleerderij in Japan aan de voet van de actieve vulkaan Asama. In 2000 moest de distilleerderij noodgedwongen de deuren sluiten omdat de vulkaan op uitbarsten stond waarna de distilleerderij mogelijk tot as zou vergaan. De laatste uitbarsting van de Asama vulkaan was in 2009.  Tijdens het vertrek uit de distilleerderij bleven er een hoop flessen achter, die zijn nu boven water gekomen. De kwaliteit van de whisky was van bijzonder hoog niveau en er zal nooit meer een nieuwe fles van op de markt terecht komen wat het een geweldig verzamelobject maakt.

Lees ook: Wow, Megan Fox in lingerie is waar je op hebt zitten wachten

De meeste flessen van dit merk worden gezien als een investering en zijn soms wel meer waard dan een huis. Tussen 5 en 17 april kan je een extreem zeldzame collectie op de kop tikken wat ongetwijfeld een recordbedrag zal opbrengen in de whiskywereld. Maar liefst 290 flessen gaan onder de hamer. 230 flessen komen uit 1963. Een van de flessen is de zogeheten 'The Dragon' uit 1960, hier zijn wereldwijd slechts 41 flessen van te vinden. Het laatste exemplaar dat op een veiling onder de hamer ging bracht 100.000 dollar op.

Zin om je huis, vrouw, auto en kinderen te verkopen voor een paar flessen whisky? Dat doe je HIER.