Hoe je eetgewoonten veranderen wanneer je voor het eerst met iemand op date bent

Wanneer je voor het eerst op een date bent met een dame, dan is het vaak echt nog even aftasten. Je probeert een zo goed...

Wanneer je voor het eerst op een date bent met een dame, dan is het vaak echt nog even aftasten. Je probeert een zo goed mogelijke indruk te maken, dus je hebt je beste kloffie uit de kast getrokken, je haren zitten netjes en je doet even extra je best om niet te smakken tijdens het eten. Dat soort dingen schijnen vrouwen fijn te vinden, dus vooruit.

Lees ook: Heeft jouw vriendin een op afstand bestuurbare vibrator? Dan weet dit bedrijf hoe ze klaarkomt 

Zoals zo vaak het geval is wanneer we weer een of ander onderzoek voorgeschoteld krijgen, bestond het vermoeden al dat we ons massaal anders voordoen op een eerste date. Maar nu kunnen we dus echt zeggen dat het wetenschappelijk bewezen is dat zowel mannen als vrouwen op een totaal andere manier bezig zijn met eten wanneer ze elkaar nog niet kennen.

De dames kiezen sneller voor een gezond bordje en duiken niet net zo snel op de friet en pizza als ze normaal gesproken zouden, of willen, doen. Hoe aantrekkelijker ze de man in kwestie vinden, hoe meer ze hun best voor hem zullen doen en proberen te voldoen aan de verwachtingen die de man volgens hen heeft, daar zit meteen het interessante aspect van het onderzoek. Vrouwen gedragen zich conform hetgeen ze verwachten dat jij van hen verwacht. Je kunt er dus, bij wijze van experiment, eens voor kiezen om je verwachtingen openbaar te maken om te kijken hoe dat de eetgewoonten beïnvloedt, misschien zitten jullie twee dan ineens dan wel als volwaardige beesten over een onbeperkte portie spareribs gebogen. Overigens maakt het de ene vrouw een stuk minder uit dan de andere wat degene tegenover haar vindt.

Wij mannen zouden volgens de studie minder op het geld letten bij het bestellen van eten en drankjes. De reden daarvoor? Volgens de deelnemers aan het onderzoek laat dat zien dat we smaak hebben en niet gierig zijn. Overigens laten mannen ongezond eten niet staan wanneer er een knappe vrouw mee op date is terwijl ze vaak de neiging hebben dit normaal wel te doen. Dat potje gestoomde groenten naast je kipfilet met ham zit je dus puur voor haar tegen heug en meug weg te werken. Tja, je moet er wel wat voor overhebben.