Hebben! In dit horloge zit een druppel van de oudste whisky ter wereld

Wij houden duidelijk van whisky, ook houden we absoluut van horloges. We raken daarom logischerwijs geintrigeerd wanneer...

Wij houden duidelijk van whisky, ook houden we absoluut van horloges. We raken daarom logischerwijs geintrigeerd wanneer we te horen krijgen dat er een horloge is waarin whisky verwerkt zit. Om het nog een stukje interessanter te maken gaat het niet slechts over een normale whisky maar om de oudste whisky ter wereld. Onlangs is er een fles Glenlivet 1862 geopend als zijnde deel van een project waarin de horlogerie en de whisky wereld subtiel gecombineerd gaan worden.

Lees ook: Whiskey aan je voeten met de whiskeyschoenen

Het whiskyhorloge wordt door het Zwisterse Louis Moinet in samenwerking met luxe bedrijf Wealth Solutions gemaakt en zal volgende maand de markt betreden. Slechts vijftig uurwerken worden er beschikbaar gesteld. Veertig daarvan krijgen een stalen behuizing en kosten ongeveer 17.000 dollar per stuk, de overige tien zijn van goud en kosten je 45.000 dollar per stuk. Alle horloges bevatten een druppel van de Glenlivet 1862.

Vanaf acht april kan je één van de vijftig horloges proberen te bemachtigen, hiervoor moet je contact opnemen met WealthSolutions.