Brad Pitt als leipe generaal in de trailer van Netflix-film War Machine

Het doet misschien een beetje denken aan zijn rol als luitenant Aldo Raine in Quentin Tarantino's Inglourious Bastards m...

Het doet misschien een beetje denken aan zijn rol als luitenant Aldo Raine in Quentin Tarantino's Inglourious Bastards maar Brad Pitt lijkt de rol van leipe generaal op het lijf te zijn geschreven. De Netflix-original War Machine richt zich op het politieke spel achter een oorlog en de hypocrisie die daar bij kan komen kijken. Opmerkingen als 'We can't help them and kill them at the same time,'  en het onbegrip van de manschappen lijken dan ook een duidelijk signaal richting de acties van Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten.

Lees ook: Supermodel Cara Delevingne schopt kont in de nieuwe trailer van Valerian

Pitt speelt een vier sterren-generaal die de uit de hand lopende situatie in het Midden Oosten onder controle moet houden. Regelmatig wordt hij op zijn vingers getikt door zijn meerdere wanneer hij niet helemaal tactisch is geweest en wordt hij eraan herinnerd zich diplomatiek op te stellen. Terwijl Hollywood zich niet durft te wagen aan de pijnlijke politieke situatie die het leger daar gecreëerd heeft winden ze er bij Netflix geen doekjes om en geven ze op een ietwat satirische wijze aan wat daar allemaal gaande was. Tenminste, dat hopen we wel terug te zien in de uiteindelijke film. Zie de War Machine trailer hieronder:

 

https://www.youtube.com/watch?v=a9Jg20Ukf4E