Deze Rolex kan 1,5 miljoen dollar opleveren en de duurste Rolex ooit worden

Mogelijk wordt dit volgende maand de duurste Rolex ooit. Op een veiling van Phillips Watches en Bacs & Russo wordt de Re...

Mogelijk wordt dit volgende maand de duurste Rolex ooit. Op een veiling van Phillips Watches en Bacs & Russo wordt de Ref. 6062 Moonphase geveild. Dit uurwerk was ooit in het bezit van Bao Dai (1913-1997), de dertiende en laatste keizer van Vietnam in de Nguyen dynastie. Zijn heerschappij duurde van acht januari 1926 tot en met 25 augustus 1945. Het veilingshuis zegt met dit horloge niet alleen één van de duurste en waardevolste horloges te hebben liggen, maar ook de meest gecompliceerde horloges met een Oyster kast ooit.

Lees ook: Horlogeliefhebbers opgelet: horlogebeurs Baselworld is van start gegaan

De Bao Dai Rolex is één van de drie Rolex-horloges met ingelegde diamanten op een zwarte wijzerplaat. De kast bestaat uit  18-karaat goud en werd door de Vietnamese keizer gekocht tijdens een bezoek aan Zwitserland in 1954.

Wil je meebieden? Dat kan op 13 en 14 mei, de veiling vindt plaats in Hotel La Reserve. Het veilingshuis is gespecialiseerd in de horlogerie en wist gedurende het afgelopen jaar 100 miljoen dollar aan horloges te verkopen. Meer informatie tref je hier aan. Naast de 6062 worden op dezelfde veiling ook de onderstaande horloges geveild.

De Bao Dai Reference 6062:

De overige vintage Rolex horloges: