Tussen de sterren in... Los Angeles

LA bestaat uit duizenden kleine steden met in totaal ruim 17 miljoen inwoners, maar als je braaf Playboy’s tips...

LA bestaat uit duizenden kleine steden met in totaal ruim 17 miljoen inwoners, maar als je braaf Playboy’s tips volgt, spot je vast en zeker een celeb.

Lees ook: Puur genieten: ga wijn drinken in een van de tofste wijnhotels ter wereld 

Als je toch in Hollywood bent, dan wil je ook een filmster of rockgod zien. Iedereen die zegt van niet, liegt. Het voordeel van Los Angeles, waar Hollywood ligt, is dat de sterren praktisch overal in het wild rondlopen. Het nadeel is dat het wat groter is dan de grachten van Amsterdam en het ingedutte mediapark in Hilversum. Je hoeft helemaal niet als een toerist of paparazzo met een camera in de struiken te gaan liggen. Sla je spaarvarken kapot en begeef je tússen de ster- ren. Eten, drinken, spelen (en oké, misschien zelfs shoppen met vrouwlief) als een filmster, dat kan in LA. Playboy geeft je drie dagprogramma’s waarin het wel als een heel slechte B-film moet lopen als je geen Hollywoodster tegen het lijf loopt.

Wanderlustinthecity Wanderlustinthecity

Plan AWaar beter te beginnen dan onder aan die berg met die HOLLYWOOD-letters? Dan heb je die foto ook maar alvast gehad, nietwaar? En als je dan toch al zo proactief bent, kun je net zo goed je hardloopschoenen aantrekken voor een rondje door Runyon Canyon. Misschien kom je wel Ryan Gosling, Lea Michele of Jake Gyllenhaal tegen, die lopen hier vaker. Ze moeten immers fit blijven. Als je niemand tegenkomt, dan word je – eenmaal boven aan de top – beloond met een 360 graden zicht op Los Angeles.

Als je hardloopt in de ochtend, mag je jezelf trakteren op een chique lunch. Dat is sowieso goed om te onthouden. Een perfecte plek daarvoor is Beverly Hills Hotel & Bungalows. Dit roze gestucte paleis biedt al ruim honderd jaar onderdak aan gewoon volk als Arnold Schwarzenegger en Michael Douglas. Elizabeth Taylor bracht er naar verluidt zes van haar honeymoons door. Marilyn Monroe liet een bungalow naar haar smaak inrichten. Als je geld hebt en hier zetelt voor een copieuze lunch, heb je kans Kim & Kanye tegen te komen, maar ook Nicole Kidman en Warren Beatty stillen regelmatig hun honger alhier. Mocht je het te duur vinden, dan kun je altijd nog van de lobby je werk maken.

De rest van het artikel lees je in de Playboy die nu in de winkel ligt. Bestel het blad hier of lees het op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement, dan sturen we iedere maand het blad naar je op.