Paul Verhoeven komt met een film over een lesbische non

Paul Verhoeven (78) draait op volle toeren, na zijn succes met Elle gaf de Nederlandse regisseur aan dat hij met een fil...

Paul Verhoeven (78) draait op volle toeren, na zijn succes met Elle gaf de Nederlandse regisseur aan dat hij met een film over een lesbische non in de renaissance komt. Dit werd bekend gemaakt in aanloop naar het Filmfestival van Cannes wat 17 tot en met 28 mei gehouden wordt in Zuid-Frankrijk. Een jubileum trouwens, volgende maand vindt de zeventigste editie plaats.

Lees ook: Interview: Paul Verhoeven over prijzen winnen, actrices en naakt in films

Volgend jaar moet de film, die de voorlopige titel Blessed Virgin draagt, te zien zijn. De Belgische actrice Virginie Efira (39) zal naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrol op zich nemen. Aan de onderstaande foto te zien is dat reden om enthousiast te worden. Blessed Virgin zal een verfilming van het boek Immodest Acts zijn. Dit boek is geschreven door Judith C. Brown en kwam oorspronkelijk in 1986 uit. Het verhaal speelt zich af tijdens de renaissance in Italië en gaat over Zuster Benedetta Carlini. Het betreft hier één van eerste westerse literaire werken waarin een lesbienne een grote rol speelt en het is nog een waar gebeurd verhaal ook (Carlini leefde van 1591 tot en met 1661).

Naast lesbische nonnen houdt Verhoeven zich met nog enkele projecten bezig. Zo bereidt hij een film over Jean Moulin voor die actief was in het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en wilt Verhoeven nog een film maken over het leven van Jezus.

https://www.youtube.com/watch?v=H-iBBgcp7PY