Drie geweldige hypercars onder de hamer bij de decadente Villa Erba-veiling van Sotheby's

Op 27 mei moet de autoliefhebber met een extra zakcentje in Cernobbio, Italië zijn. Het welbekende veilinghuis Sotheby's...

Op 27 mei moet de autoliefhebber met een extra zakcentje in Cernobbio, Italië zijn. Het welbekende veilinghuis Sotheby's veilt daar namelijk niet één, niet twee maar drie hypercars die je wilt hebben. Drie vliegen in één klap van de hamer. Al valt er nog veel meer te zien tijdens deze stijlvolle veiling.

Lees ook: Deze Rolex kan 1.5 miljoen dollar opleveren en de duurste Rolex ooit worden

Iedere twee jaar houdt Sotheby's een klassieke veiling in Villa Erba bij het Comomeer en ieder jaar verschijnt daar de crème de la crème van de autoliefhebbende elite. En natuurlijk een aantal mensen die gewoon even gezien willen worden maar dat terzijde. Om überhaupt op de veiling aanwezig te mogen zijn moet je honderd euro betalen en om te mogen bieden kan je een plek reserveren voor 150 euro. Daarnaast betaal je natuurlijk het bedrag dat je geboden hebt, indien je wint, en een commissie aan het veilingshuis. Zie hier een video voor een sfeerimpressie.

Naast enkele klassieke wagens waar je vanzelf van gaat watertanden vielen ons de volgende drie bolides op. Je treft volgende maand aan het meer namelijk een 2014 Mclaren P1 GTR een Ferrari LaFerrari en een Porsche 918 Weissach Spyder aan. De Mclaren bevat een 3.8 liter twin-turbo V8 en bijna 1.000 pk. Deze P1 is eigenlijk bedoeld voor de racebaan en is daarom een stuk lichter dan zijn kleine broer die voor de openbare weg bestemd is. Daarnaast heb je 82 pk meer onder de motorkap zitten. Volgens de verwachtingen levert de Mclaren rond de vier miljoen euro op.

De LaFerrari doet het niet veel slechter en zal naar verluidt rond de drie miljoen moeten opleveren. Na de aankoop kan de eigenaar genieten van een 6.3 liter V12 waarmee je binnen drie seconden van nul naar honderd gaat. Er bestaan slechts 499 exemplaren van de LaFerrari in deze kleur (Rosso Corsa).

Ten slotte hebben de de Porsche 918 Spyder die anderhalf miljoen zou kunnen opleveren. De Spyder debuteerde in 2013 en heeft een V8 motor waarmee je een halve seconde sneller op de honderd zit dan met de LaFerrari.

Zie alle veilingkavels hier. Naast de bovenstaande wagens zie je hier onder andere een Ferrari Enzo uit 2004, een opmerkelijke 1937 Talbot-Lago en een Bentley Continental uit 1953. Proef de sfeer alvast met deze livestream van de vorige editie.

https://www.youtube.com/watch?v=8EsVz9wLPxs

Villa Erba: