Dit zijn de 8 mooiste koninginnen en prinsessen

Koningsdag! Tijd om oude meuk te verkopen aan je stadsgenoten, in Amsterdam omver gerend te worden door toeristen, bier te drinken en je regelmatig te verspreken omdat Koninginnedag nog altijd bij je ingebakken zit.

sexy koningin prinses

Genieten dus. Alkmaar is verkozen tot de leukste partystad dus wij hebben besloten om daar eens een kijkje te gaan nemen dit jaar maar voor het zover is willen we even stilstaan bij hetgeen Koningsdag eigenlijk echt om draait. De royals! En dan wel de meest sexy royals ter wereld. We besloten eens te kijken naar de mooiste koninginnen en prinsessen en hebben een aardig lijstje te weten maken, inclusief een eervolle vermelding waar je u tegen zegt.

@backlink(209705)

8. Prinses Tatiana Ellinika Blatnik (Denemarken en Griekenland)

Lichtelijk verwarrend verhaal: oorspronkelijk komt ze uit Caracas, Venezuela, ze groeide op in Zwitserland maar studeerde af in de Verenigde Staten, haar biologische vader komt uit Slovenië en haar moeder komt uit Duitsland. Sinds ze met Prins Nikolaos in het huwelijksbootje gestapt is draagt ze de titel Hare Koninklijke Hoogheid prinses Nikolaos van Griekenland en Denemarken. Haar man is namelijk de zoon van een voormalig Griekse koning en een Deense prinses.

7. Prinses Madeleine van Zweden

Ze is Zweeds dus dan kan het al bijna niet meer mis gaan. Madeleine Thérèse Amelie Josephine is prinses van Zweden, Hertogin van Hälsingland en Gästrikland en dochter van Koning Karel de zestiende.

6. Koningin Letizia Ortiz Rocasolano

Ooit begonnen als journalist en tv-presentatrice. Sinds haar huwelijk met koning Felipe is ze de koningin van Spanje.

5. Prinses Ameera al-Taweel

Het koninkrijk Saoedi-Arabië is één van de drie landen ter wereld die momenteel de naam van de koninklijke familie dragen. In die familie troffen we Disney prinses Jasmine.. uh prinses Ameerah Al-Taweel aan. We vragen ons af of ze er mag autorijden. Inmiddels zou ze van de prins gescheiden zijn en zich inzetten voor humanitaire doelen.

4. Koningin Rania al-Yassin

We kunnen wel stellen dat Jordanië met Rania al-Yassin een prachtige koningin heeft. Ze is getrouwd mer Abdoellah II van Jordanië.

3. Prinses Charlene van Monaco

Charlene Wittstock is een voormalig Zuid-Afrikaanse zwemster en inmiddels getrouwd met prins Albert de Tweede van Monaco, één van de rijkste royals ter wereld met een vermogen van een miljard euro.

2. Catherine Elizabeth Middleton

Officieel de Hertogin van Cambridge, Catherine (Kate) Elizabeth Middleton is de vrouw van prins William die weer de hertog van Cambridge is. Ze wordt nooit prinses genoemd maar is dit eigenlijk gewoon wel. Haar man, William, draagt meerdere titels maar is geen kroonprins (omdat zijn oma onsterfelijk is) waardoor in het Verenigd Koninkrijk zijn titel als hertog zwaarder weegt. Haar officiële titel is daardoor Her Royal Highness the Dutchess of Cambridge.

1. Koningin Maxima

Ja, alsof de onze eigen koningin niet op de eerste plek zouden zetten...

Eervolle vermelding: Meghan Markle

Wat ons betreft inmiddels gewoon een royal!