James Bond-acteur Roger Moore overleden

Sir Roger Moore is op 89-jarige leeftijd in Zwitserland na een dappere strijd helaas overleden aan kanker. Dat lieten zi...

Sir Roger Moore is op 89-jarige leeftijd in Zwitserland na een dappere strijd helaas overleden aan kanker. Dat lieten zijn kinderen vandaag weten via een brief op zijn Twitter-account. Moore was onder andere bekend van zijn rol als James Bond welke hij van 1972 tot en met 1985 met succes vertolkte. Voor velen is Moore nog altijd één van de favoriete Bond-acteurs. Hij wist de rol vooral met een vleugje humor neer te zetten.

Lees ook: Sex, drugs en geweld: zie hoe George Lazenby 007 werd in Becoming Bond

Roger Moore groeide op in Stockwell, Londen. Van jongs af aan wilde hij creatief werk doen en studeerde aan de kunstschool om schilder te worden. Na een periode waarin hij vooral als figurant op tv kwam wist hij door te breken met films als The Alaskans (1959), Maverick (1957) en The Saint (1962) zijn eerste film als Bond was in Live and Let Die (1973). Hoewel Sean Connery officieel is opgevolgd door George Lazenby (maakte slechts één Bond-film) word Roger Moore veelal gezien als de enige echte Connery opvolger, hij speelde in totaal in zeven Bond-films. Roger Moore zat tijdens de Tweede Wereldoorlog zelf in het Britse leger.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog trouwde Moore met schaatsster Doorn van Steyn maar na zeven jaar verliet hij haar voor Dorothy Squires, een zangeres. Binnen een jaar trouwde het stel. Na acht jaar verliet hij haar waarna hij nogmaals trouwde met Luise Mattiolo maar ook met haar scheidde Moore uiteindelijk. In 2002 trouwde Moore opnieuw -de vierde keer inmiddels- met zijn laatste vrouw Christina Tholstrup. Ze woonden samen in Zwitserland waar Moore nu dus overleden is.

Naast zijn carrière als acteur zette Moore zich in voor UNICEF. In 2003 werd hij geridderd door Koning Elizabeth voor zijn bijdragen aan goede doelen.

https://www.youtube.com/watch?v=CxwdlWwuEPE