Deze vijf Russische schoonheden willen de politiek in

We kennen natuurlijk Rusland van wodka, matroesjka’s en Poetin. Maar wellicht denken we voortaan ook aan het land vanweg...

We kennen natuurlijk Rusland van wodka, matroesjka’s en Poetin. Maar wellicht denken we voortaan ook aan het land vanwege de mooie politici.

Lees ook: Deze Patek Philippe van Vladimir Poetin gaat onder de hamer

In september zijn er nieuwe verkiezingen in Rusland. Deze zijn voor regionale parlementsleden en hoofden in de 38 Russische regio’s. Daarbij hoort ook de geannexeerde Krim dat door bijna geen een land erkend wordt. Wij hebben een aantal bijzondere vrouwen die de politiek in willen op een rijtje gezet. Ze zijn overigens allemaal lid van de partij van Vladimir Poetin.

Yulia Mikhalkova

Yulia Mikhalova (33) is in Rusland vooral bekend vanwege haar werk als actrice en presentatrice voor televisie.

Natalia Poklonskaya

Poklonskaya (38) is hoofd aanklager van de geannexeerde Krim. Ze neemt dan ook deel aan de verkiezingen in die regio. Waarschijnlijk zal ze niet door het westen erkend worden.

Maria Kozhevnikova

Hoewel ze er op deze foto meer uitziet als een cowgirl eruitziet, wil deze 31-jarige actrice het verschil in de politiek gaan maken.

Alyona Arshinova

Arshinova (31) is al actief in de politiek. Ze vervangt op dit moment een gedeputeerde in het staatsparlement. Ervaring heeft ze dus al.

Yekaterina Stenyakina

Ook Stenyakina (30) is al actief in de politiek. Ze is op dit moment al gedeputeerde in zuidwest Rusland.

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.