Heren, we zitten midden in het one-night stand seizoen

Er is een seizoen voor sport, jacht, bepaalde soorten voeding, tv-shows en ga zo maar door. Maar wist je dat er ook een...

Er is een seizoen voor sport, jacht, bepaalde soorten voeding, tv-shows en ga zo maar door. Maar wist je dat er ook een ideaal seizoen is voor betekenisloze sex? En shabam, we zitten er midden in!

Lees ook: Opletten: met deze mannen gaan vrouwen het vaakst vreemd

Mocht je nog bij ons zijn, dan is je drang naar de kennis blijkbaar sterker dan je drang om meteen een Tinderdate te scoren. We zullen het kort houden.

De datingsite OkCupid ondervroeg 18 miljoen leden en zocht uit hoeveel mensen er per maand op zoek zijn naar een one-night stand. Terwijl we in de winter op zoek zijn naar een langdurige relatie, zetten we in de lentemaanden graag de bloemetjes buiten. In april en mei is er een stijging van 17 procent in het aantal hitsige dames en heren op zoek naar een avontuurtje. In juni, en daar gaat het om, is die stijging zelfs 33%. Dat zijn een heleboel potentiële bedpartners.

Volgens onderzoek van het condoommerk Trojan ligt dat aan het weer en de temperatuur. Mensen die in warmere gebieden wonen gaan vaker van bil dan zij die met een minder hoge temperatuur moeten leven. Kortom: een goede reden om vaker naar een warm land op vakantie te gaan. Zeker in de winter.

Now go and get 'em, tiger.