Michiel Huisman in nieuwe horrorserie op Netflix

Als er één Nederlander is die momenteel lekker gaat in Hollywood is het Michiel Huisman wel. De acteur is als eerste ges...

Als er één Nederlander is die momenteel lekker gaat in Hollywood is het Michiel Huisman wel. De acteur is als eerste gestrikt voor de nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House. Aangezien bijna alles wat bij Netflix vandaan komt direct goud is en The Haunting gebaseerd is op een heel aardig boek hebben we optimistische verwachtingen van de serie. Het boek van auteur Shirley Jackson kwam uit in 1959 en werd onder anderen door Stephen King gezien als één van de beste horrorverhalen van de 20e eeuw.

Lees ook: Daniel Ricciardo laat Patrick Stewart uit zijn schoen drinken

The Haunting is al twee keer verfilmd waaronder één keer met Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones en Owen Wilson in de hoofdrollen (die film leverde 117 miljoen dollar op). In het verhaal wonen vier mensen samen in een huis waarin bovennatuurlijke gebeurtenissen in plaatsvinden. De enge variant ja. Huisman speelt een schrijver die over bovennatuurlijke zaken schrijft. Na Game of Thrones schijnt Huisman een zeer gewilde acteur te zijn geworden in Hollywood en staat menigeen in de rij voor hem. In Game of Thrones zit Huisman achter de bloedmooie Daenerys Targaryen (gespeeld door Emilia Clarke) aan. Gelijk heeft ie.