Het gaat toch echt gebeuren! McGregor en Mayweather stappen 26 augustus de ring in

Eindelijk, 26 augustus gaat het gebeuren! De wereldkampioen boksen Floyd Mayweather gaat het opnemen tegen MMA-kampioen ...

Eindelijk, 26 augustus gaat het gebeuren! De wereldkampioen boksen Floyd Mayweather gaat het opnemen tegen MMA-kampioen Conor McGregor. Twee verschillende disciplines die samen een nog niet eerder vertoond gevecht gaan opleveren. Het knokpartij zal plaatsvinden in de MGM Grand in Las Vegas.

Lees ook: De ruzie tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather loopt uit de hand

Floyd Mayweather maakte het nieuws gisteravond bekend op Instagram via de onderstaande korte video. Ook Conor McGregor bevestigde het gevecht, hij deed dit via Twitter.

In november daagde McGregor Mayweather officieel uit waarna de bokser nog terughoudend reageerde omdat hij met pensioen is. McGregor haalde uiteindelijk zijn bokslicentie en gaf aan zelfs onder boksreglementen te willen vechten als dat Mayweather zou overhalen. Het lukte want Maywheater (die één van de rijkste en meest succesvolle boksers ooit is, zijn perfecte score bedraagt 49 winsten tegenover 0 verliezen) laat zijn pensioen even voor wat het is en stapt weer een keer de ring in.

De ruzie tussen de twee werd in januari intenser nadat McGregor een afbeelding tweette waarin hij triomfantelijk over een knock-out Mayweather staat. Het is mogelijk dat de ruzie tussen de twee in scene is gezet want het heeft nogal een een pr-waarde. Met het uiteindelijke gevecht zou rond de 100 miljoen dollar gemoeid zijn.

Opvallend dingetje dan nog, in de onderstaande tweet van McGregor plaatste hij niet de foto van zijn opponent Floyd Mayweather maar van diens vader, Floyd Mayweather senior. De 63-jarige papa Mayweather had nog wel aangegeven dat zelfs hij Conor in elkaar zou kunnen slaan en dat als zijn zoon het niet doet dat hij het zelf wel zou doen.

Damn, wij hebben er zin in! Als het maar niet met zo'n sisser afloopt als met dat andere gevecht waar iedereen zo naar uitkeek...