VrijMibo-Cocktail: de Mint Spritz

Munt gaat voornamelijk gepaard met rum maar probeer het eens op deze manier.

Mint Spritz

Munt gaat voornamelijk gepaard met rum, denk bijvoorbeeld aan de door iedereen veel te vaak bestelde Mojito of een Mint Julep (waar ook bourbon in zit trouwens), maar het past eigenlijk ook gewoon perfect bij de juiste wodka. Zo kan mint prima toegevoegd worden aan een Vodka Lime of een Moscow Mule (een redactiefavoriet) maar probeer het onderstaande recept eens zodra je weer eens een terras betreedt of thuis aan de slag gaat.

@backlink(184809)

Het recept

- 30 ml Belvedere 

- 30 ml Fernet Branca

- 3 takjes munt

- 30 ml Spa rood

- 30 ml Tonic 

Stop de wodka, Fernet Branca en ijs in een shaker, shake tot de shaker condenseert en ijskoud aanvoelt. Strain vervolgens het geheel in een gin-tonicglas wat ook wel een Copa de Balon Glass genoemd wordt (een glas dat op een wijnglas lijkt maar dikker en groter is). Koel het glas eerst met ijsblokjes. Garneer het geheel met munt.

Word een expert

Je kan de munt ook in de shaker muddlen (aanstampen om de sappen vrij te krijgen) met een muddler alvorens je de rest toevoegt. Doe dit niet te ruw, je wilt de bladen slechts kneuzen niet vermorzelen. Zorg er daarna wel voor dat je naast de zeef van de shaker extra zeeft door te fine-strainen (ook wel double straining genoemd) zoals je hieronder op de afbeelding ziet. Zo voorkom je dat de restanten van de muntblaadjes in de cocktail eindigen.

Er zijn een hoop variaties op deze cocktail, zo kan je een vergelijkbare cocktail maken met een totaal andere smaak door grapefruit, komkommer of gember toe te voegen in plaats van munt.