Gaan we Porsche in de Formule 1 zien?

Na de winst op de 24 uur van Le Mans van afgelopen weekend heeft Porsche zich weer bewezen binnen de autosport. In de me...

Na de winst op de 24 uur van Le Mans van afgelopen weekend heeft Porsche zich weer bewezen binnen de autosport. In de meest prestigieuze GP's ter wereld zien we het Duitse merk echter niet aan de start verschijnen. Volgens de geruchten zou daar in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen.

Lees ook: Poolse tuner upgrade een Porsche 911 Turbo S naar de Dark Knight

Fritz Enzinger (de LMP1 chef van Porsche) en Andreas Siedl (technische directeur) zijn binnenkort op uitnodiging aanwezig bij de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring. Dat wil nog niets zeggen natuurlijk en het hoeft helemaal niet te betekenen dat ze met een volwaardige wagen de racebaan betreden maar mogelijk gaan ze wel motoren leveren.

Op dit moment zijn Mercedes en Ferrari de absolute heersers van het circuit, nog niemand slaagt erin om hun motoren te verslaan ook al doet Red Bull goede pogingen. Zou het kunnen dat we dan volgend jaar Max Verstappen zien rijden in een Red Bull wagen met een Porsche motor in plaats van die van Renault? Het zou zeker kunnen, helemaal nu de onvrede over de Renaultmotoren binnen Red Bull aan het groeien is.

Tien jaar geleden was er ook al sprake van een mogelijke toetreding van Porsche als motorleverancier. Daar is destijds niets van gekomen. In de jaren negentig was Porsche wel al actief in de F1 maar dat was zonder succes. De Duitse delegatie gaat nu in Oostenrijk in gesprek over de toekomstige reglementen op het gebied van motoren. Het zou voor Verstappen misschien wel goed uitkomen in ieder geval mits het dit keer wel goed gaat.

Vorige week in Canada kapte de wagen van Verstappen er nog volledig mee.

https://www.youtube.com/watch?v=YwL19BaHY2w