Dit zijn de zeven tofste sporten op en in het water

Thuis kun je naar de vissenkom staren maar duik het water op en probeer deze sporten eens uit. Afkoeling en adrenaline gegarandeerd.

toffe watersporten

Het is warm en je moet afkoelen, op het terras zitten trek je ook maar zolang tot je lever er de brui aangeeft en thuis voor de ventilator zitten met een waterijsje in je hand is verre van spannend. Als je dan toch moet blijven sporten, je wilt immers fit blijven, en je wilt afkoelen kijk dan eens naar deze dikke sporten op, rondom en in het water. 

@backlink(209813)

1. Paddle Boarding

We beginnen rustig. Dit kan op het strand, op de grachten en in jouw zwembad in de tuin. Je kunt zelfs prima yoga beoefenen op jouw board, kijk zoals die gast hieronder. Jij kon ook tussen die dames staan. Soms moet je er wat voor over hebben heren. 

2. Kitesurfen

Surfen zonder golfen, perfect voor Nederland dus. Het enige wat je nodig hebt is een board, een kite en wat doorzettingsvermogen.

3. Wave Skiing

Nooit van gehoord? Dat kan de sport is hier ook niet zo bekend maar dat maakt het extra leuk. Eigenlijk ga je gewoon skiën, met ski's enzo maar dan op het water. Je hebt er wel een stevige golf voor nodig want als je achter een boot of jetski blijft hangen ben je gewoon aan het waterskiën en dat is net even wat minder origineel.

4. Surf Kayaking

Wel golven pakken maar niet willen skien? Dat kan, je kan namelijk ook in een kayak stappen. Met die kayak betreedt je het ruime sop in plaats van een rivier en pak je zoveel golven als je kan.

5. Freediven

Freediven is vet! Je duikt maar vergeet expres je luchtflessen en ander duikapparatuur mee te nemen en je hoopt maar dat het goed gaat wanneer je weer naar boven moet om frisse lucht te halen. Trouwens, veel prachtige dames zijn ook actief in deze tak van sport.

6. Kooiduiken

Dit moet per direct de bucketlist op. Ga eens kooiduiken, we garanderen je dat je dit nooit meer zal vergeten.

7. Zeevissen (vanaf en dik jacht)

Voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen, babes in bikini in de buurt willen hebben en iets moeten hebben om op de barbecue te gooien: ga eens vanaf een jacht vissen. Glaasje champagne erbij en als je wil afkoelen neem je gewoon een duik, al jaag je daar wel de vissen mee weg. Maarja dan kan je gewoon langer op het water blijven.