VrijMiBo cocktail: Viking Exploration

De Viking Exploration is gebaseerd op eeuwenoude vikinglegendes. De vroege  vikingen kwamen aan het begin van hun plunde...

De Viking Exploration is gebaseerd op eeuwenoude vikinglegendes. De vroege  vikingen kwamen aan het begin van hun plundertochten aan in het noorden van Schotland waar ze settelden op het eiland Orkney. Het is één van de weinige plekken in het huidige Verenigd Koninkrijk waar Vikingen echt goed wisten te aarden en nog altijd wonen er veel mensen die afstammen van de vikingen.

Het verhaal

Tussen de gewelddadige golven en ruwe afgronden op Orkney bevindt zich inmiddels ook de meest noordelijk gelegen whiskey distilleerderij ter wereld: Highland Park. Dit merk pakt de vikinglegende met beide handen aan en maakt, hele aardige scotch met mythische verhalen. Daarnaast komen ze regelmatig met cocktails op de proppen waar je ons op de vrijdagmiddag ontzettend blij mee kunt maken. Al met al gewoon een marketingcocktail natuurlijk maar deze is het maken en drinken dubbel en dwars waard, en daarnaast: barre omgevingen, whiskey en vikingen. Whats not to like?

Ingrediënten

- 60 ml Highlandpark 10 Year Ols Single Malt Scotch

- 15 ml tijmlikeur

- 15 ml limoensap

- scheutje suikersiroop 

- Spa rood

Stop alle ingredienten met ijsblokjes in een gekoeld longdrinkglas en roer het geheel met een barlepel. Gebruik tijm als garnering en voila, makkelijker kan niet.