Zo ging deze Playboy-journalist de strijd met het Witte Huis aan

De huidige Amerikaanse regering blijft zich bewijzen als een onuitputtelijke bron van vermaak, voor ons in Europa tenmin...

De huidige Amerikaanse regering blijft zich bewijzen als een onuitputtelijke bron van vermaak, voor ons in Europa tenminste, mocht je in de Verenigde Staten wonen dan wordt je mogelijk behoorlijk treurig van de huidige gang van zaken. Playboy-journalist Brian Karem was er tijdens een persconferentie van het Witte Huis even helemaal klaar mee. Woordvoerster Sarah Huckabee Sanders bleef stevig zeuren over hoe oneerlijk de huidige media zijn en hoe ze 'fake news' blijven creëren om de huidige regering in diskrediet te brengen. Ironisch, want het Witte Huis heeft zelf in de afgelopen maanden enkele keren al dubieuze berichten naar buiten gebracht.

Lees ook: Dit zijn acht gewoontes van de meest succesvolle mensen ter wereld

Een vrije pers is cruciaal in een democratie, journalisten moeten nu eenmaal politici kritisch blijven benaderen en zo objectief nieuws aan de burger doorgeven. Zodoende is de journalist in staat om machtsmisbruik in de regering te voorkomen of te bestraffen. Playboy ging naar het Witte Huis om te spreken over de Amerikaanse zorgwet maar nadat de journalisten daar lang moesten wachten tot het persevenement daadwerkelijk van start ging werd er eerst geopperd om de vragen van de journalisten maar gewoon lekker over te slaan. Daarnaast bleef de woordvoerder aankaarten hoe slecht de media wel niet zijn en dat ze continu liegen in hun berichtgeving.

Hierop reageerde Brian Karem dat media het zeker fout kunnen hebben maar dat het hun taak is om vragen te stellen en dat ze, indien ze het fout hebben, vervangbaar zijn. Het is de taak van de regering om die vragen de komende vier jaar te beantwoorden. Helaas blijft de Amerikaanse regering steevast volhouden dat Trump altijd gelijk heeft en dat de media continu nepnieuws verspreiden om meer bezoekers te trekken. De aanwezige journalisten hebben genoeg van de verwijten en zijn het op zijn zachtst gezegd zat om de mond gesnoerd te worden. Afijn, zie het fragment hieronder, lees hier wat Karem er zelf over te vertellen heeft.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=teLdJh6pt-U