Bavaria komt met bierijs maar ook deze dranken werken prima als borrelijs

Bavaria komt binnenkort met Radler ijs met twee procent alcohol wat ons er aan doet denken dat er op deze markt nog veel...

Bavaria komt binnenkort met Radler ijs met twee procent alcohol wat ons er aan doet denken dat er op deze markt nog veel te halen is. Twee werknemers binnen Bavaria pitchten het idee bij de directie via een innovatieprogramma. Het idee kwam er doorheen en inmiddels is de productie rond. We zullen het binnenkort eens proberen. Mojito-ijsjes bestaan al en ook sangria-ijs kan je her en der aantreffen dus die zullen we verder niet meer niet noemen maar als je dit weekend wil afkoelen en je bent opzoek naar origineel recept dan zijn de onderstaande mogelijkheden misschien wat voor jou.

Lees ook: Grillen voor gevorderden, tips & tricks van Jord Althuizen

1. whisky-ijs

Whiskey bevat te veel alcohol om er waterijs van te maken, alcohol bevriest namelijk niet. Je kunt whisky echter prima toevoegen aan roomijs. Je neemt 200 ml room, 200 ml melk, een vanillestokje, 4 eierdooiers, 200 gram honing en ongeveer 35 milliliter whiskey en je kunt van start gaan. Mix het room met de melk, breng het aan de kook, voeg de vanille toe en laat dit even staan. Pak een kom en klop daar het ei en de honing in op, voeg de pan en de kom samen, roer en zet het geheel in de vriezer. Zodra het ijs bevroren is voeg je de whisky toe en laat je het opnieuw invriezen. Klaar? Genieten, serieus. Uiteraard ga je dit proberen met allerlei soorten whiskey's en kan je zodoende eindeloos blijven variëren.

2. Pina Colada- ijs

Hiermee ga je je jouw vrouw/vriendin/date (streep door wat niet van toepassing is) blij maken. Laten we dit recept gewoon in videovorm doen. We zouden alleen de Malibu vervangen met een goede witte rum.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=JMwnkWnZ-8c

3. Guinness-ijs

Je drinkt bier? Je eet chocolade? Je houd van ijs? Dit recept is voor jou. Je neemt zoveel chocolade als je wilt, een kopje melk, een halve kop suiker, een klein beetje zout, vier eierdooiers, een kopje room, een blik Guinness en vanille. Verder volg je eigenlijk praktisch hetzelfde recept als dat van het whiskey ijs. Guiness ijs... aanradertje.