Bijkleuren op de Balkan: de vetste plekken in en om het Oostblok

Vergeet het zuiden, go east! In Oost-Europa zijn de zeeën blauwer, de dames mooier en is de zon betrouwbaarder. Playboy...

Vergeet het zuiden, go east! In Oost-Europa zijn de zeeën blauwer, de dames mooier en is de zon betrouwbaarder. Playboy zet de zes vetste plekken in en om het voormalig Oostblok op een rijtje.

Mostar: Bosnië-Herzegovina - Gemiddeld 32°C

Als waaghals zit je goed in Mostar. Van oudsher bewijzen Bosniërs hun mannelijkheid door van de 24 meter hoge brug Stari Most af te duiken. Tegenwoordig is het een officiële wedstrijd, die door Red Bull wordt gesponsord en in september plaatsvindt. Een soort Oost-Europese nieuwjaarsduik, dan heb je daarna je borrel wel verdiend in een van de vele pubs die de

stad rijk is. De meeste steden in deze lijst liggen aan de Adriatische kust en zijn dus prima samen te bezoeken. Scoor een huurauto en toer lekker een stukje rond. Ga je van Mostar naar Kotor, pak dan vooral het Kroatische Dubrovnik mee, een van de filmlocaties van Game of Thrones.

Hvar: Kroatië - Gemiddeld 30°C

Kroatië staat bekend om zijn eilandjes, azuurblauwe water en onontdekte stranden. Dé plek om naar prachtige dames in bikini te loeren. Of met helemaal niets aan: op stranden met een FFK-bordje is nudisme toegestaan en kun je je eigen Adam zkt. Eva-avontuur beleven. Helemaal bijgebruind? Ga dan naar het eiland Hvar, in dit 'nieuwe St. Tropez' parkeert de jetset graag hun jacht in een van de mooiste havens ter wereld. Jay Z en Beyoncé waren hier vorige zomer nog. Je kan ook feestvieren bij club Carpe Diem. Een afgezaagde naam, maar de dag plukken lukt hier wel. De party's stoppen pas als de zon weer op is. Mocht je jacht toevallig net bij de garage zijn, dan brengt een watertaxi je naar een privé-eilandje waar je op je gemak bij kan komen van de wilde avond.

Kotor: Montenegro - Gemiddeld 28°C

Kotor is een klein  middeleeuws stadje met een prachtige baai en uitgestrekte bergen. Met zo'n omgeving wil je een uitzicht bij alles wat je doet. Ga eten bij  Galion, een van de beste restaurants aan de zee. Overal in de stad zijn Italiaanse invloeden te vinden, Kotor is het  Venetië van de  Balkan. Dat is  bijvoorbeeld te merken aan het zomercarnaval eind juli waar duizenden mensen een week lang feestvieren op straat. Goed stappen doe je bij Maximus, de grootste club uit de buurt. Voordeel is dat veel backpackende jongeren deze stad nog niet ontdekt hebben. Prima, sta je niet tussen de lui die het jaar daarvoor nog op zuipvakantie naar Blanes waren.

Benieuwd naar meer vakantiebestemmingen in en om het Oostblok? Lees het op Blendle.