Vanaf vandaag kun je de Galaxy Note8 kopen, wij hebben hem uitgebreid getest

Alle aandacht was de afgelopen week gericht op de nieuwste iPhones, op zich logisch want er was een hoop over de aankond...

Alle aandacht was de afgelopen week gericht op de nieuwste iPhones, op zich logisch want er was een hoop over de aankondiging van Apple te doen. Ondertussen komt Samsung deze week stilletjes met de nieuwe handgranaat, euhm de Note8. Toen we er deze week zelf mee aan de slag gingen op de redactie kwamen we erachter dat deze Note ontzettend tof is. Een nieuwe telefoon, bijna net zo duur als de nieuwste iPhone, maar wat is er dan zo goed aan deze nieuwste Samsung?

De nieuwste Samsung note heeft een voorkantvullend infinity-scherm dat doorloopt tot aan de randen gecombineerd met de nieuwste hardware. Wat het eigenlijk gewoon de verbeterde versie, grotere van de Samsung Galaxy S8 maakt. Maar dat maakt het apparaat niet minder speciaal.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de nieuwste iPhone X

De Note heeft natuurlijk niet de beste reputatie, maar met deze telefoon komt die reputatie naar verwachting helemaal goed. Zo heeft de telefoon een 6,3 inch-amoled scherm, een dubbele 12 megapixel camera achterop en een 8 megapixel-camera voorop. Wij vinden het scherm stiekem net even mooier dan het nieuwe scherm van de iPhone X. Daarnaast wordt bij de iPhone X het scherm, en dus een full-screen video, onderbroken door de strip waar de camera zit. Bij de Note 8 is dit niet het geval waardoor je geen gedeelte van de video, of app niet hoeft te missen.

De telefoon loopt op Android 7,1, heeft 6 gb werkgeheugen en 64GB opslagruimte ingebouwd. Deze is uit te breiden met een geheugenkaart maar valt verder volledig in het niet tegenover de 256GB van de iPhone al kan je daar weer geen MicroSD-kaart in doen. Of de processor zich staande weet te houden tegenover die van de iPhone X is nog maar de vraag, die van de X schijnt namelijk behoorlijk stevig te worden.

De welbekende ingebouwde S pen, waar aantekeningen en GIFjes mee te maken zijn, moeten we niet vergeten. Doodlen kan nu op heel nieuw niveau en de pen werkt behoorlijk fijn. Daarnaast kun je jouw tekeningen in GIF-formaat via bijna alle berichtdiensten naar je vrienden sturen wat gegarandeerd humoristische momenten oplevert.

Sinds de reputatieschade heeft Samsung extra aandacht besteed aan haar accu’s. Het bedrijf kan natuurlijk niet nog zo een fiasco aan en heeft er daarom voor gekozen een bescheiden 3300 mAh-accu in de telefoons te doen. De telefoon zal in Nederland in het zwart en in het goud, wij zijn enthousiast, maar moeten nog even sparen, want de nieuwe note heeft een adviesprijs van 999 euro. Al met al lijkt het erop alsof de Note8 de aankoop meer dan waard is, zeker wanneer je het scherm van de Galaxy S8 niet groot genoeg vindt. Een vergelijking met de iPhone X is een beetje appels en peren, uiteindelijk ligt het aan jouw voorkeur voor het operating system. Mocht je een Android telefoon willen hebben en willen doodlen op een gigantisch scherm? Dan is dit jouw apparaat.

https://www.youtube.com/watch?v=RKYjdTiMkXM