Broer Pablo Escobar eist weer $1 miljard van Netflix vanwege Narcos

Roberto Escobar Gaviria lijkt net zo gek als broer Pablo. Hij eist $1 miljard van Netflix, anders moet de serie Narcos u...

Roberto Escobar Gaviria lijkt net zo gek als broer Pablo. Hij eist $1 miljard van Netflix, anders moet de serie Narcos uit de lucht.

Op 1 juli 2016 stuurde hij een brief naar Netflix, waarin hij $1 miljard vroeg omdat ze de naam van Escobar gebruikten zonder zijn toestemming. ‘Ik accepteer het niet dat Netflix of een andere productiemaatschappij een serie of film over mijn broer maakt zonder mijn toestemming. Dat is zeer gevaarlijk, vooral zonder onze toestemmen. Dit is mijn land’, zei hij tegen the Hollywood Reporter.

Lees ook: Deze fantrailer maakt van Narcos een hilarische comedyserie 

Volgens de oud-gangster is Netflix bang en zijn ze nu met hem aan het praten over een betaling. ‘Als we niets ontvangen, stoppen we de show. Het zijn onze rechten en die gelden ook voor Narcos’, vertelt Roberto.

Doodgeschoten

Roberto Escobar had ook een mening over de doodgeschoten medewerker van Narcos in Mexico. De 37-jarige Carlos Muñoz Portal was voor een nieuw seizoen Narcos gebieden aan het bekijken waar scenes opgenomen zouden kunnen worden. Hij werd 11 september dood gevonden in zijn auto in centraal Mexico, in een regio die als gevaarlijk bekend stond. De politie weet nog niet wie er voor de dood van de scout verantwoordelijk is. Wel vermoedt de politie dat voor de dood een achtervolging plaatsvond.

Roberto had zijn eigen ideeën erover hoe de man beschermd kon worden. Volgens hem had de productiemaatschappij huurmoordenaars moeten inhuren om hem te beschermen. Opvallend was dat Roberto tijdens de drugshandel van zijn broer de chef was van alle huurmoordenaars in het Medellin Cartel.

Gearresteerd

Roberto Escobar werd in 1993 vlak na de dood van Pablo aangehouden door de nationale politie van Colombia. Hij kreeg later 13 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de drugsoorlogen en kwam in 2013 vrij. Een jaar later legde de rechten vast op de naam van zijn broer. Hij zette daarom het bedrijf Escobar INC op.

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl