Genitale Herpes afkomstig van de prehistorische mens die aap at

Aldus Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Virus Evolution.

chimpansee

De soa herpes genitales sprong waarschijnlijk van chimpansees over op mensen doordat de uitgestorven mensensoort Parathrobus Boisei enkele miljoenen jaren geleden besmet chimpanseevlees at. Vervolgens gaf de Parathrobus de soa weer door aan onze menselijke voorouder Homo Erectus.

@backlink(207695)

'Nu we alle gegevens van de fossiele vondsten en virusgenetica hebben geanalyseerd, geloven we dat Patathrobus Boisei op de juiste tijd op de juiste plaats was om HSV2 op te lopen van de voorouders van de chimpansees,' aldus hoofdonderzoeker Charlotte Houldcroft op nieuwssite Phys.org.

Ook onze voorouders hielden van een verzetje hier en daar blijkt maar weer uit hetzelfde onderzoek. “Het virus kan alleen worden overgedragen door een gelukkige mutatie van DNA gecombineerd met de uitwisseling van lichaamsvocht. De vroege mensensoorten moeten dus seks met elkaar hebben gehad.”

Een andere mogelijkheid is dat individuen van de soort Parathrobus Boisei zijn opgegeten door mensen van de soort Homo erectus. 'Of misschien gebeurde het ook allebei: seks en consumptie', aldus Houldcroft.

Conclusie van het verhaal is dus dat jij wel eens met een branderig en jeukend gevoel kan zitten omdat onze verre voorouders niet van elkaar af konden blijven.