Mannen worden gelukkiger van een bromance dan van hun relatie

Een nieuw onderzoek suggereert dat mannen gelukkiger worden van een bromance dan van een romantische relatie met een vrouw.

bromance

Toegegeven, het betreft een klein onderzoek met maar dertig heteroseksuele, mannelijke participanten waarmee een diepte-interview werd afgenomen maar de resultaten waren verrassend. De heren in kwestie kregen meerdere vragen voorgelegd over hun romantische relaties en hun bromances.

Wat blijkt? Een bromance geeft een man een soort ''social space'' waarin ze hun emotionele ei kwijt kunnen. Hierdoor ervaart de man met een bromance een betere emotionele stabiliteit dan wanneer hij enkel een romantische relatie heeft. Daarnaast gaven de mannen aan tijdens een bromance in vergelijking met hun romantische relatie meer sociale voldoening te ervaren en betere probleemoplossende competenties te bezitten. 

@backlink(199181)

Die ene goede vriend heb je dus gewoon keihard nodig. Je kunt open met hem spreken over je problemen want jullie veroordelen elkaar niet en je hoeft je best niet te doen om de relatie te laten werken. Het werkt gewoon, conflictloos. Toch wel zo prettig. Nu wil dit niet zeggen dat we geen romantische relaties nodig hebben want ja, laten we eerlijk zijn: na een wild vrijgezellenleven is een vaste relatie ook niet verkeerd. Maar houd vooral die bromance ook vast want je moet wel tijd blijven vrijmaken voor je beste maat. Hij levert je een hoop op.