Netflix stopt met House of Cards maar komt mogelijk wel met een spin-off

Netflix stopt met House of Cards en hoewel het niets met de situatie van Kevin Spacey te maken zou hebben blijkt het nu dat Netflix toch met een House of Cards spinoff zonder de acteur komt.

House of Cards

Het zesde seizoen van House of Cards zal het laatste seizoen zijn, Netflix heeft aangegeven dat de reden van het annuleren niets te maken heeft met de beschuldigingen aan Kevin Spacey's adres. Het zal je niet ontgaan zijn dat Kevin Spacey van seksuele intimidatie beschuldigd wordt, tevens wordt het hem kwalijk genomen dat hij de aandacht gebruikte om uit de kast te komen.

@backlink(207333)

Vermoedens waren er al in Hollywood maar Spacey gaf toe relaties met zowel mannen als vrouwen gehad te hebben nadat acteur Anthony Rapp bekend maakte dat hij op 14-jarige leeftijd door een 26-jarige Kevin Spacey tot seks gedwongen zou zijn. Via Twitter reageerde Spacey op de beschuldiging.  

De spinoff

Hoewel Netflix dus aangaf dat het stoppen van de politieke serie niets met de betreffende beschuldigingen te maken heeft leek het er volgens velen wel op dat de streamingdienst zo veel mogelijk afstand wilde nemen van de acteur. Het wordt nu zelfs duidelijk dat Netflix helemaal niet stopt met House of Cards maar dat de serie door zal gaan in de vorm van een spin-off. Variety had de primeur en wist te vertellen dat Netflix mogelijk verder gaat met karakter Doug Stamper. Daarnaast zouden nog enkele ideeën besproken worden. Wat het uiteindelijk wordt is nog onbekend maar het lijkt erop dat Netflix toch nog niet helemaal klaar is met de politieke intriges in Washington.