Dit is dé herfstcocktail voor de man: Campfire Old Fashioned

Pittig is lekker, rokerig ook en het is koud aan het worden dus gooi alle Gin Tonics uit het raam en grijp naar bloedhete cocktails voor bij het kampvuur.

old fashioned

De Campfire Old Fashioned is, zoals je vast al vermoedt, een variant op de klassieke Old Fashioned, de enige echte whiskycocktail voor de klassieke gentleman. Nu het herfst is kun je weer Apple Toddy's gaan maken of wachten op de Glühwein maar weet je wat, brand je bek eens aan deze spicy cocktail. 

@backlink(188399)

Wat je nodig hebt:

- 20 ml Elijah Craig Bourbon

- 20 ml Rittenhouse Rye Whisky

- 15 ml Laphroaig Scotch

- 1 barlepel suikersiroop

- 6 druppels Bittermens Hellfire Shrub

- 2 scheutjes Angostura bitters

En zo maak je hem

Alle bovenstaande ingrediënten vind je bij een redelijke slijter, hebben ze de ingrediënten niet haal dan direct het bordje ''slijterij'' weg want daar hebben ze dan geen recht op. De Hellfire Shrub is een fundamenteel ingrediënt maar die zal iets lastiger zijn om te vinden, vraag bij de betere slijter of ze een doos of zes willen importeren voor je want het is de moeite waard. Of zie het als een gat in de markt en begin een sidebusiness. Afijn, giet de ingrediënten in een Old Fashioned glas met een ronde bol helder ijs, of heel veel ijsblokjes (nooit één of twee ijsblokjes want die smelten meteen en dat heeft invloed op de smaak). Roer met een barlepel en garneer met een citroentwist. Klaar ben je, drie whisky's in één cocktail en dat spicy gehalte waar je naar op zoek was. Cheers.