Dit is de extreemste elektrische hypercar ooit gemaakt

Elektrisch rijden kan gewoon cool zijn. Als je graag keihard voorbij een Tesla of een i8 wil scheuren kun je altijd nog voor de Tachyon gaan. Wat een beest.

tachyon

Een tachyon is een hypothetisch deeltje dat zich sneller verplaatst dan het licht. Wanneer je een auto dus naar het deeltje vernoemd dan heb je wat te bewijzen want die schoenen moeten vervolgens wel gevuld worden. Het bedrijf RAESR doet een poging met een volledig elektrische hypercar met meer dan 1200 pk. Eigenlijk heb je gewoon een soort elektrische straaljager op wielen maar dat ziet er wel heel erg dik uit moeten we toegeven. 

@backlink(208241)

Lees alle specificaties op je gemakje hier. Van nul naar honderd kilometer per uur moet in ieder geval binnen drie seconden lukken en de topsnelheid gaat over de 386 kilometer per uur heen.

De wagen is een zogeheten tandemzitter je zit dus niet naast elkaar maar achter elkaar. De link naar een straaljager is zo snel gelegd. Het bedrijf zelf geeft aan dat ze met de Tachyon de meest extreme elektrische wagen ooit willen maken. Daar lijken ze in te slagen. 

Meer info tref je hier