Vier vakantie op deze zes bekende filmlocaties

Het leeuwendeel van de Hollywood-kaskrakers en succesbommetjes op Netflix worden in een studio geschoten, maar sommige locaties zijn er gewoon al én jij kunt ze gewoon bezoeken.

vliegtuig

Nu ben je voor sommige locaties wel iets langer onderweg, zo moet je bijvoorbeeld nog een tijdje in een busje zitten nadat je uit het vliegtuig gestapt bent, maar de echte die-hards hebben dat wel over voor de locatie van hun favoriete film.

1. Game of Thrones - Dubrovnik, Kroatië

Nu zouden we over Games of Thrones een aparte lijst kunnen maken met film-locaties om naar toe te reizen, maar we hebben voor deze lijst gekozen voor Dubrovnik. Voor de insiders ook wel beter bekend als Kings Landing. De stad is omring door een iconische stadsmuur en ook de baai is natuurlijk zeer herkenbaar. In de stad zelf worden ook tours aangeboden om langs verschillende Game of Thrones locaties af te gaan.

2. Hatley Castle – Brits Colombia, Canada

Het kasteel komt terug in een groot aantal actiefilms zoals onder andere: Deadpool, The Boy, Arrow, The Killing, X-Men en MacGyver. Het kasteel is niet alleen een filmlocatie, zo zou je zelfs kunnen trouwen in hetzelfde kasteel als waar de ‘gifted youngsters’ van de X-men films zijn opgeleid. Ook nog fan van Free Willy? In Brits Colombia kan je de achterneef van Free Willy in zijn natuurlijke habitat opzoeken.

3. James Bond – Hashima Island, Japan

Het eiland ligt op ongeveer 15 kilometer van de stad Nagasaki en is sinds 1974 onbewoond. Het eiland was onderdeel van twee films: Battle Royale II: Requiem en Skyfall. Het eiland is dus te bezoeken, maar alleen onder begeleiding en dan mag je ook niet overal komen omdat het eiland op de werelderfgoedlijst staat.

4. The Hobbit – Matamata (Hobbiton), New Zeeland

Hobbiton is het thuis van van Frodo en Bilbo Baggins, de hoofdpersonages van The Lord of the Rings en Hobbit-films. In de heuvels buiten dit dorpje bouwde men een heel Hobbitdorp. Toen de opnames klaar waren besloot men het nepdorp te laten staan. Wat een slimme zet was, want het is nu een van de belangrijkste toeristische attracties in het noorden van het eiland.

 

#hobbiton #littleyellowdoor #matamata #wheretonext ?

Een bericht gedeeld door Where to next? (@wheretonext_insta) op

5. Pirates of the Caribbean - Saint Vincent en de Grenadines, Caraïben

Stiekem zou iedereen wel een dag willen leven als Captain Jack Sparrow: de hele dag wat rum drinken, schat zoeken en ‘yo ho ho me hearties!’ roepen. In St. Vincent en de Grenadines zijn verschillende scenes opgenomen door de eerste drie films heen, maar de meest memorabele scène die daar is opgenomen is toch wel de scene dat Elizabeth Swan de geheime rum-voorraad van Captain Jack Sparrow in de fik zet.

 

Ohh ......lunch time?? Okydoky .... #wheeeeeeeee !!!!!!

Een bericht gedeeld door Mario Batali (@mariobatali) op

6. Star Wars – Tunesië.

Verspreid door Tunesië zijn verschillende Star Wars-hotspots te vinden. Zo heb je er onder andere het huis van Obi-Wan Kenobi, Toshi Station, the Lars Homestead, the Mos Espa set, the Sith Infiltrator landing site en de Star Wars-canyon. Er is zelfs een hotel, in Matmata, waar je de nacht kunt spenderen in een hotel genaamd ‘Sidi Driss’, ook wel bekend als het huis van Luke Skywalker.