Dit zijn absoluut de mooiste stranden ter wereld

De Canadese reiswebsite Flightnetwork maakte een lijst met mooiste stranden ter wereld, gebaseerd op rankings van 632 reis-professionals.

strand

Met regelmaat worden professionele reizigers de wereld over gestuurd om een index te maken van de dikste hotspots. Klinkt als een aantrekkelijke baan. Flightnetwork geeft aan dat hun journalisten, editors en bloggers met een briljant lijstje stranden aan kwamen zetten, wat vooral opvalt is dat alle stranden wel goed zijn voor je Instagram-feed maar ook dat dit dé plekken zijn die linea recta een weg richting jouw bucketlist moeten vinden.

@backlink(206441)

Nu bestaat de lijst eigenlijk uit vijftig stranden verspreid over de wereld, maar we bespaarde je de moeite en selecteerden de tien leukste stranden uit de lijst. De hele lijst zien? Dat kan hier. Afijn, dit zijn onze favorieten.

#1 – Grace Bay – Turks- en Caicoseilanden

Van alle stranden in deze lijst ligt dit strand nog relatief dichtbij, mocht je vanuit Nederland vliegen. Het strand staat niet voor niks op één in de lijst met mooiste stranden. Sowieso zijn de temperaturen in dit gebied al om over naar huis te schrijven, maar de opvallende kleur van de oceaan en strand maken het ook zeer jaloersmakend voor de thuisblijvers.

 

No view quite like this.. #providenciales #turksandcaicos #caicosvacations

Een bericht gedeeld door CAICOS VACATIONS (@caicosvacations) op

#5 – Navagio Beach – Zakynthos

Ook een strand wat niet heel ver ligt, maar zeker de moeite waard is. Kraakhelder water, grindzand - dus minder risico op dagen later nog zand vinden op plaatsen waar je het niet wilt hebben -  en indrukwekkende rotspartijen.

 

The Magic Zakynthos ? Leave a comments if you like it ? ?@marcin.zabinski

Een bericht gedeeld door GRECIA VIAGGI (@greciaviaggi) op

#9 – Hidden Beach – Islas Marietas, Mexico

Hidden, als in verstopt, als in niet zo veel toeristen als op een Lloret de Mar. Klinkt ons al als muziek in de oren. Je moet er een uur voor op een boot zitten, waarna je eraf moet springen en het laatste stuk zwemmen óf per kajak om via een tunnel bij het strand uit te komen. Kost wat moeite, maar dan heb je ook alle rust.

 

Hidden Beach in Marietas Islands, Mexico. ?? #hellotourist #mexico #marietasisland

Een bericht gedeeld door Globefellas.com (@globefellas) op

#12 – Pig Beach – Exumas, Bahama's

Is je lijf nog niet klaar voor de zomer en daarbij behorende zwembroek? Vertrek lekker naar Exumas om te zwemmen tussen de varkentjes. Het water is kraakhelder en gevuld met roze-met-bruin-gespikkelde wilde varkentjes. Geen zorgen, ze zijn gewend aan mensen en als je gelukt hebt nemen ze je misschien wel op in hun groep.

 

Pig Beach is an uninhabited island located in Exuma, the Bahamas ?? ?credit: @mssa_90

Een bericht gedeeld door Off & Out Travel (@offouttravel) op

#18 – Lucky Bay – Australië

Wel een dierenvriend, maar niet zo een fan van varkens? Vertrek dan naar Lucky Bay, wat verschillende kangoeroes als hun thuis zien. Ook is het een goed strand voor de wat avontuurlijkere types aangezien er gekampeerd mag worden en verschillende boottochten geregeld zijn.

#20 – Reynisfjara Beach – IJsland

Niet zo van de tropische temperaturen? IJsland is your friend met een uniek zwart strand, wat gevormd is door lava. Echter wordt zwemmen niet aangeraden, omdat de golven van Reynisfjara al vele levens heeft geëindigd, aangezien deze als zeer krachtig worden ervaren. Sowieso heeft IJsland niet echt de uitnodigende temperatuur om er te gaan zwemmen, maar een strand gemaakt van lava is zeker noemenswaardig in deze lijst.  

 

Il bagno non lo faccio solo perché ho appena mangiato ?? #blackbeach #reynisfjarabeach #iceland

Een bericht gedeeld door Francesca Ferragni (@fraferragni) op

#31 – Champagne Beach – Vanuatu

Alleen voor de naam zou je er al heen willen toch? Het strand dankt zijn naam aan de vorm van de kustlijn, maar dat de naam is niet de enige reden dat dit strand in deze lijst staat. Wie elke donderdag op rtl 5 naar Robinson afstemt, zou zich op dit strand ook zeker thuis kunnen voelen.

 

#champagnebeach #beautifulbeaches #crystalwater #nofilter #perfection

Een bericht gedeeld door Tegan Morrell (@teeeganm) op

#37 – Los Roques – Venezuela

Het grootste beschermde natuurgebied van de Caraïben. Het mooie aan dit strand is ook dat er geen massatoerisme is, vaak wordt ook gezegd dat het strand laat zien hoe Brazilië, Curaçao en Isla de Margarita eruit zagen voor het bedolven werd onder de toeristen. Voor de kust ligt prachtig koraal, wit zand en vijftig tinten blauw in het water.

#40 – Boulders Beach – Zuid-Afrika

Vooruit, het laatste strand waar dieren rondlopen. Dit keer een strand waar je oog in oog kan komen staan met kleine pinguïns. Geloof het of niet, maar tussen de rotsen van Boulders Beach wonen ongeveer 3000 van deze beschermde vogels. Je kunt tussen de massatoeristen blijven staan en de pinguïns van een afstandje bekijken, maar je kunt ook gewoon een duik nemen met de beestjes.

 

#BouldersBeach #SouthAfrica #Pinguins #lamarchedelempereur #perfectday

Een bericht gedeeld door Nadia Minatchy (@nad_minatch) op

#43 – Shoal Bay – Antigua, Guatemala

We sluiten onze lijst af met een instawaardig strand. Er zijn meerdere stranden in Antigua, maar dit strand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Een kustlijn van ongeveer 3,2 kilometer lang, glinsterend turquoise water en rustgevende palmbomen maken dit tot een prima bestemming om het Hollandse weer te ontvluchten.

 

Paradise ??#beach #shoalbay #portstephens #ocean #blue #beachday #study #lush #myhappyplace #nelsonbay

Een bericht gedeeld door Christine (@kris71711) op

 

Absolutely #nofilter ! So stunning

Een bericht gedeeld door Mary Wayne (@mary_wayne1) op