Japans bedrijf Gochikuru verkoopt een Bento Box van 2200 euro

Uitgekeken op de standaard tonijn- en komkommerrolletjes? Boek een reisje naar Japan voor deze sushi van de Japanse koe Waygu.

gochikuru

Wat de box zo duur maakt? De Japanse koe, Tottori wagyu, is de boosdoener, deze is niet zo doorsnee als wij gewend zijn in Nederland. Deze Japanse koe staat bekend om haar vette, maar vooral heerlijke vlees, waar je met deze box ongeveer 4,5 kilo van krijgt. 

@backlink(208661)

Iedereen die Dokter Bibber nog kent van vroeger én het nog leuk vond ook, zal deze box ook zeker waarderen. De bedoeling van Gochikuru, het bedrijf achter de bento box, is namelijk dat de box op het midden van de tafel staat en iedereen er omheen gaat zitten. Ook is in de box duidelijk gemaakt van welk lichaamsdeel het vlees dat je wilt eten is. 

In de box zit onder anderen: biefstuk, lendenbiefstuk, borst en tong. Dit alles is te combineren met de bijgevoegde sushi-rijst, wasabi, limoen en yakiniku-saus (gemaakt van Aziatische peer). 

Oja little sidenote: de bento box is iets zwaarder dan je normaal gewend bent van een bento box. Deze weegt namelijk 15 kilo, maar dat is het allemaal waard denken wij zo.