Wintertijd? Warsteinertijd!

Het wordt weer koud mensen. Om warm te worden kruip je tegen een mooie dame aan of drink je een glas whisky. Wil je je lekkere dorst lessen? Dan wijzen we even op een lekker seizoensbier, Warsteiner Winter.

warsteiner winter

Dat is dus niet zo’n modieuze zware unit. Zo’n biertje waardoor je bij het voorgerecht lallend tegen je schoonmoeder dingen gaat roepen waar je later spijt van krijgt. Neen, dit is wat ze bij Warsteiner een ‘doordrinkbaar’ biertje noemen, met een beschaafd percentage van 5.6 %. Gewoon te bestellen op de fles bij de vrijmibo of landelijk bij verschillende supermarkten. Je drinkt hem het best uit dat bekende tulpglas van Warsteiner. Dat heeft niet zijn vorm voor de fun, maar ook echt met een functie. Die vorm draagt bij aan een betere smaakbeleving en zorgt ervoor dat er een mooie schuimkop kan ontstaan bij het inschenken of tappen. ‘Maar Playboy, hoe schenk ik nu zodat ik niet alleen maar met schuim in mijn glas sta’, wil je nu stiekem vragen en dat leggen wij gewoon even uit.

1. Maak het glas goed schoon en spoel het om met koud water. Houd het glas in een hoek van 45 graden en start langzaam met inschenken. Vul het glas voor 2/3 met Warsteiner bier en 1/3 met schuim.

2. Laat het bier 1 minuutje rusten. Hierdoor kan het schuim stabiliseren.

3. Schenk de rest van het bier in het glas om de perfecte Warsteiner schuimkraag te creëren. De schuimkraag begint net boven het kroontje uit het logo en steekt boven het glas uit. Hoe meet je dit? Twee vingers onder de rand van het glas en 1,5 vingers boven het glas uit. Vier de winter met Warsteiner Winter. Proost!

In samenwerking met Warsteiner