Rico Verhoeven vindt ruzie tussen etniciteiten wegens zijn gevecht bekrompen

Op spectaculaire wijze wist Rico Verhoeven zijn titel te verdedigen, nog altijd is hij de King of Kickboxing. Hij heeft alleen wel een boodschap voor zijn fans.

rico verhoeven

Vooral op YouTube viel het op dat veel mensen het gevecht tussen de Nederlandse Rico Verhoeven tegen de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik zagen als een strijd tussen etniciteiten. Vorig jaar was een vergelijkbare situatie het geval toen Verhoeven het gevecht aanging met Badr Hari. Op Twitter geeft de Nederlander aan dat dit bekrompen en dom is. 

@backlink(208323)

'Respect is een belangrijke waarde voor me, we moeten nooit vergeten dat dit slechts een sport is. Wanneer mijn tegenstanders me respectloos behandelen motiveert me dat juist om orde op zaken te stellen in de ring. De laatste paar weken zag ik echter veel opmerkingen van mensen die dit gevecht een strijd tussen twee etniciteiten wilden maken. Dat is niet alleen dom, het is ook bekrompen. Ik distantieer mijzelf hier dan ook stellig van. Focus op wat je met elkaar gemeen hebt, in plaats van op hoe je van elkaar verschilt.' Aldus Verhoeven. 

In een uitverkochte Ahoy knokte de twee heren in de ring tot aan de vijfde ronde waarin Saddik na een headkick keihard achteruit ging. Uiteindelijk won Verhoeven met een TKO.