Geweldig: voor de sloop bestemde Mustangs omgebouwd tot toffe horloge's

Schrap je hele verlanglijst, tijdens kerst wil je alleen maar dit toffe horloge dat gemaakt is met Mustang-onderdelen.

mustang horloges

Wat gebeurt er met een Ford Mustang nadat hij afgedankt en rijp voor de sloop is? We weten het, het is inderdaad een vreselijke gedachte dat oude Mustangs het onderspit moeten delven maar wat de gedachte misschien draaglijk maakt is het feit dat Christian Mygh en Jonathan Kamstrup hele dikke horloges weten te maken met de resterende onderdelen. Samen struinen ze sloperijen af op zoek naar onderdelen waarmee uurwerken van rond de 1270 euro per stuk gemaakt worden.

@backlink(208737)

Voor de ware Mustang-fan die zijn favoriete auto ook graag om zijn pols draagt maakt het bedrijf van de twee heren, het Deense REC Watches, een compleet nieuw horloge van de onderdelen die jij als klant zelf aanlevert. 

“De meeste mensen zien gewoon een hoop metaal, de restanten van een Mustang. Wij zien iets heel anders: de ziel van een wagen en een verhaal dat moet worden verteld”, aldus medeoprichter Mygh. “Ik zaag geen Mustangs in stukken. Ik geef Mustangs die niet meer te repareren zijn een tweede leven als horloge.” (Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ieder horloge bevat het identificatienummer van de wagen. Zodoende kun je aan de hand van het horloge achterhalen wat het bouwjaar was van de Mustang. 

De P51-04 lijn, waarvan 250 stuks verkocht zullen worden, bestaat uti onderdelen van een Raven Black uit 1966, een Mustang die zijn naam te danken heeft aan een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het vliegtuig was ook te zien in de film Bullit uit 1968 met Steve McQueen. Hoeveel heritage wil je hebben? Doe ons er maar twee. 

Overigens maken de heren ook horloges van overleden Porsches. Doe die er ook maar bij. Meer info vind je op de website van REC Watches.